2017. december 10.

s(o)unday sessions: Mörk medley

Ezen a héten a Mörköt látjuk vendégül a s(o)unday sessionsben. Az improvizatív koncertjeiről híres csapat Szegeden, a soundcity szeged stábja előtt sem volt kevésvé hiperaktív, mint vártuk: egy rövidebb stúdiókoncertet adtak, amiből most egy két dalból, a Make it to the topból és a Nutellából álló medley-t mutatjuk meg. A zenekar egy lengyelországi miniturné közepette válaszolt kérdésinkre, ahol már nem először kalandoznak.
mork-1.jpg
fotó: Albert Péter
  • Most, amikor az interjút csináljuk, éppen úton vagytok Lengyelországba, ahol több koncertetek is lesz. Nem ez az első kisebb külföldi kiruccanásotok, mennyivel nehezebb vagy másabb ezeket szervezni a magyarok koncertekhez képest?

Valóban nem ez az első külföldi körünk, 2016-ban a Reeperbahn showcase fesztiválon léphettünk fel Hamburgban. Ennek a koncertnek köszönhetően idén is lehetőségünk volt zenélni Hamburgban az Elbjazz fesztiválon, ami az egyik legnagyobb élmény volt a zenekar életében. Lengyelországban is jártunk már ezelőtt, klubkoncertünk, showcase fellépésünk is volt idén nyáron.

  • Mik a visszajelzések, vannak-e visszahívások azokról a helyekről, például Németországból, ahol már jártatok az utóbbi időben?
Hál’istennek eddig jó tapasztalataink vannak ezen a téren, például ugye a Reeperbahn miatt hivtak minket az Elbjazz fesztiválra. Röviden összefoglalva az a tapasztalatunk, hogy bár minden kezdet nehéz, meglepően nyitott a közönség Németországban és Lengyelországban is, elképesztően pozitív reakciókat tapasztalunk a koncertünkre ellátogatók részéről.unnamed-2_2.jpg
fotó: Albert Péter
  • Muszáj visszaugranom az emlékezetes Nagyszínpadra: egy szerencsétlen helyzetből, nevezetesen abból, hogy Márknak elment a hangja, kihoztátok a maximumot, belopva magatokat sokunk szívébe. Azóta hogy érzitek, mennyit dobott ez a zenekar ismertségén, megítélésén?
A Nagyszínpad tehetségmutató bebizonyította nekünk, hogy nagyon sok olyan barátunk van, akik szeretnek minket és támogatnak abban, amit csinálunk. Nem számitottunk rá, hogy eljutunk a döntőig, mert nagyon erős volt a mezőny, de nagyon örültünk neki, hogy végül bekerültünk, és annak még jobban örülünk, hogy a Nagyszínpadnak köszönhetöen felléphetünk Gröningenben a Eurosonic showcase fesztiválon, ami a legnagyobb ilyen jellegű fesztivál egész Európában.
  • Milyen volt a szegedi szobakoncert október végén, amiről most láthatjuk ezt a szép videót a soundcity jóvoltából?
Nagyon szimpatikus nekünk, hogy van itthon egy ilyen kezdeményezés, mint a Soundcity Szeged. Ez a helyszín és a stáb lehetővé teszi a zenekaroknak, hogy gyakorlatilag stúdiókoncertet adjanak, amit profi hangminőségben rögzítenek. Szerencsés esetben a közönségnek is különleges élményt tud adni egy ilyen hangulatú dolog.

A felvétel, amit most a nagyérdemű láthat rólunk a Soundcity Szeged jóvoltából, egy két dalból álló medley. Az első dal a Make It To The Top, amiről ez az első live videos felvétel, a második pedig a Nutella Out, amit az Úlfur Úlfur nevezetű izlandi rap formáció frontemberével, Arnar Freyr Frostason közreműködésével tervezünk stúdióban rögzíteni a közeljövőben. Az előző budapesti klubkoncertünkön egyébként már volt szerencsénk előadni ezt a dalt vele együtt.

  • Szobakoncerteket rendszeresen szoktatok csinálni, ha jól tudom, ezek mennyire állnak közel hozzátok?
A szobakoncerteket nagyon szeretjük, mert feltöltenek minket érzelmileg és zeneileg is. A legjobb az egészben, hogy valódi kapcsolat jöhet létre a zenekar és a közönség között. Olyan is előfordult már többször is ilyen koncerteken, hogy miután befejeztük a zenélést, egy nagyon közvetlen beszélgetés alakult ki a közönség és köztünk, pedig aznap találkoztunk egymással életünkben először.
  • Mennyit árultok el nekünk a jövő évi terveitekről, mik a célok a következő időszakra?
A legfontosabb esemény számunkra a közeljövőben egyértelműen a Eurosonic showcase fesztivál januárban, ezen kívül folyamatosan dolgozunk a második lemezünkön, amiröl csak annyit árulunk el, hogy néhány olyan dolog várható, amivel reményeink szerint még magunkat is meg fogjuk lepni 😉 Bízunk benne, hogy a jövő évünk is olyan sikeres lesz, mint az idei volt!