2017. december 18.

Klippremier // Kelenføld : Pszichológus

A Kelenføld zenekar idén januárban született meg a Baja-Budapest-Nyíregyháza tengelyen. Szeptemberben léptek ki a nagy nyilvánosság elé, amikor megjelent első, három számos EP-jük Pszichológus címmel. Ennek a lemeznek a címadó dalához forgatták most le első videóklipjüket.

23754919_190655801497052_7385926613202091045_n.jpg

Íme a srácok gondolatai a klipről:

Célunk az első videóval leginkább az volt, hogy egy kicsit megmutassuk, kik és milyen arcok vagyunk. Így a klipet is improvizatívra és spontánra csináltuk: direkt nem volt előre kitalált és eljátszott történet, de még kőbe vésett koncepció se nagyon, csak némi ötletelés a forgatást megelőző napokban. Így döntöttük el például, hogy mindenképp viszünk magunkkal tarka ruhákat, labdákat (lásd a videóban), vagy éppen teljesen indokolatlanul egy gumikacsát (ami sajnos végül nem került be a klipbe). Talán még abban egyeztünk meg, hogy a felvételeket mindenképpen néhány, számunkra is kedves budapesti helyszínen vesszük  fel. Így esett a választás a Citadellára, illetve a Filozófusok kertjére – nem teljesen függetlenül a Pszichológus dalszövegétől sem. A végeredmény szerintünk egy vidám és szerethető, ízig-vérig “első próbálkozás” lett, ami reméljük, hogy másoknak is néhány perc mosolyt csal az arcára.

A klip rendező-operatőr-vágója Vígh Bálint volt. A zenekar számait meghallgathatjátok a YouTube-on, valamint minden nagyobb zenemegosztó oldalon (Spotify, Deezer, iTunes, stb).