2017. december 20.

Rövidesen találkozunk

Új Muzsik és Volkova lemez

Egy korszak lezárása: Rövidesen találkozunk. Hét új dalt gyűjtött egy csokorba Muzsik és Volkova, a valaha volt ZUP magyar-orosz dalszerző testvérpárja. Újabb indie folkos, akusztikus utazás a greengrass világában!

Muzsik és Volkova, azaz Farkas Krisztina és Farkas János Magyarország keleti csücskéből, Záhonyból származnak, az elmúlt tíz évben a ZUP tagjaiként zenélték körbe az országot, majd 2016 nyarán fordulópont jött el az életükben, és egy teljesen új zenei irányvonal mentén duóban kezdtek el dolgozni. Ennek eredményeként született meg a Muzsik és Volkova I, II, és III kislemez-trilógia. A Rövidesen találkozunk tovább feszegeti a szubjektív határokat.

muzsik_es_volkova_rovidesen_talalkozunk_album_cover_1400x1400.jpg

A kislemez-trilógiával beugrottak a klub- és fesztiválvilágba is, idén már a Fishing on Orfűn is felléptek, júliusban pedig megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai zsűri díját és az Óriás és Quimby előtt játszottak a Budapest Parkban is. Ősszel aztán munkához láttak, sorra alakultak az új dalok, kihoztak két single-t, végleg elhagyták a ZUP nevet, és maradnak “csak” Muzsik (János – ének, gitár, basszusgitár, dob, szájharmonika) és Volkova (Kriszti – ének, tangóharmonika, billentyű, ukulele, basszusgitár, apró kütyük). A most érkező Rövidesen találkozunk már a NOW Books & Music gerilla-kiadó gondozásában jelenik meg, akik a duó ügyes-bajos dolgait is egyengetik majd a jövőben. A hét dalt összefogó album a skizoid audio stúdióban készült Prommer Patrik keze alatt, aki nemcsak producerként vett részt a munkában, hanem zenészként is (dob, dobro). Két régi zenészbarát is hozzátett néhány dalhoz, Harangozó Sebestyén (gitár, Szabó Balázs Bandája) villanygitározik az Álmomban c. dalban és Pesti Mátyás (Nunki Bay Starship) nagybőgőzik a Tejfehérben, a Túl gyors nekem ez a világban és az Unom márban.

“Az album ugyan hét számos, ami igazából se nem nagylemez, se nem kislemez, de mi ennek ellenére (vagy pont ezért) kereknek érezzük. Az elmúlt fél év elég intenzív időszak volt mindkettőnk számára, és kivételesen jóval több dalt írtunk, mint amennyit aztán felvettünk. Nagyon sok ember, hangulat, helyzet, no meg a legkülönfélébb zenék inspirálnak és valahol szomjazom is most ezt a tömény ingeráradatot. Nyitottabb és elfogadóbb lettem, és ez a dalírásban is kellő szabadságot ad.” – mondta el a lemezről Volkova.m_v_press_foto_zsiga_pa_l_3.jpg

Hivatalos lemezbemutató január 25-én lesz a Mika Tivadar Mulatóban, ahol vendégük lesz Demény Gergő. A koncerten ott lesz velük Prommer Patrik és Pesti Mátyás is. Nézzétek meg őket élőben is, addig is hallgassátok lemezt!