2018. február 4.

Nézzük és szinte mi is tagokká válunk

Jön a Sorbonne Sexual koncertfilmje

Hamarosan a sűrű alter szövegekkel operáló Sorbonne Sexual is olyan zenekar lesz, aminek van koncertfilmje. Mivel azonban a zenekar nem a szokványos megoldások híve, természetesen a film sem egyszerű koncertfilm lesz, hanem  olyan portréfilmekkel tarkított anyag, ami a négy tag életének egy-egy fontos részét mutatja be, méghozzá olyan részét, ami nem a zenéléshez tartozik, ezért eddig kevéssé láthattunk bele: a film éppen ezért a NÉGYRÉT címet kapta.

A film tulajdonképpen azt akarja mondani, hogy vannak különböző valóságok, amik összeadódnak egy zenekarban. A Galgóczi Olit nem láttuk még mozdonyokról magyarázni, engem nem látott még senki Zidane-t megszégyenítő cseleket nyomni a csepeli focipályán. A NÉGYRÉT ezeket a dolgokat is megmutatja, illetve magát a koncertet úgy a maga valójában, ahogy nézzük, szinte mi is tagokká válunk. Fontosnak tartjuk, hogy atmoszférát mutassunk fel, és ne kiszolgáljunk, bár van jóféle szolgálat is, de azt gondolom, tőlünk távol esik ez a dolog. Igazából az van, hogy “inkább kétszer halok, mint hogy egyszer túléljek” -mesélte nekünk a filmről Karádi Gergő frontember.

06.jpg

A bemutató tehát NÉGYRÉT címmel a Bem Moziban lesz, március 31-én, ahol a srácok a vetítés előtt egy új dalt is eljátszanak majd akusztikusan.