2018. február 7.

Az előjátéktól a tanulságig: a szerelem arcai A Kutya Vacsorája szerint

Sokan sok mindent írtak már a szerelemről – ez a titokzatos és izgató téma a költői fantáziát soha nem hagyja nyugodni. A Kutya Vacsorája, vagy ahogy Varga Livius, a frontember hívja:  exkluzív zenei laborja is ezt járja most körbe. Egészen egyedi megközelítésükben a koncepciólemezen hét dalban hét különböző szív dobban meg, amiről egyébként pont egy éve nálunk beszélt először Livius.

A dalok szövege a finom költői képektől a provokatív szókimondásig, az izzó szerelemtől a plátói kapcsolatokon át sok mindent érint, az album zenei világa ezeket a fordulatokat lekövetve lesz eklektikus, miközben mégis áthatja az egészet egy bizonyos egység. A Kutya Vacsorájától már megszokhattuk, hogy kísérletező, a műfajok széles skáláját felvonultató dalokat készítenek, de ebben az esetben az utómunkával, a felvételek tisztázásával a szokásosnál is több időt töltött a zenekar, így készítette el az eddigi legerősebb stúdióalbumát. Míg az igen erős dalszövegekért teljes egészében Varga Livius a felelős, addig a zene a tagok közös, intenzív munkájának az eredménye, sőt Vastag Gábor (gitár)  és Nemes Zoltán (billentyű) énekesi szerepei is erősödnek ebben a dalcsokorban. 

A lemez felvételei a Sounday Stúdióban készültek 2017-ben, Vastag Gábor, a zenekar gitárosának produceri munkája mellett, míg az összes kapcsolódó grafika Négyessy Nedda kezét dicséri.

A lemezbemutató koncert szombaton, február 10-én szombaton lesz az A38 hajón, amit pár további koncert követ a turné keretében.