2018. március 7.

Szubpop fesztivál a Kuplungban

A Kuplungban kerül legelőször megrendezésre a SZUBPOP FESZTIVÁL, mely a TEJ frontember Pálinkás Tamás kezdeményezése. Ugyebár alapvetés, hogy nemhogy szubpop fesztivál nem volt ezeddig, hanem olyan banda sem, melynek szubpop lett volna az elsődleges műfaja.

szubpop_flyer.jpg

Na de mi az a szubpop?! A TEJ zenekar által kitalált műszó nem egy konkrét zenei stílust jelent, inkább egy hozzáállást, amely nem a mainstream sikerre való mindenen átgázoló hozzállást akarja tükrözni. Persze ez zeneileg is megjelenik, hiszen ezek a zenekarok, akik fellépnek a Szubpop Fesztiválon, nem akarnak senkit másolni, járják a saját útjukat és játszanak a saját kis szűk, de annál lelkesebb bázisuknak.

És itt jön a képbe a TEJ.

Mindenekelőtt nézzünk velük farkasszemet! Tettenérhető náluk nemcsak a csupa jókedv és kedvesség, hanem a roppant elköteleződés, hogy bár popzenét játszanak, annak minden egyes dala a grunge-ból gyökerezik. Hoppá! Aki nem hallotta még őket, máris mekkora kedvet kapott hozzájuk, nemigaz?

Felkértük hát a leginkább rokonbandákat, hogy árnyalják a szubpop univerzumot, és így került be a lineupba a Mocsok 1 Kölykök, a Saverne, a Mamelons és a Gargantua. Érezhetjük, hogy ez a bizonyos fesztivál alaposan fel van építve és máris felköthetjük a gatyánkat, ha hozni akarjuk ezt a színvonalat a második alkalommal.

Összefoglalva: nem átlag éjjel lesz 2018. április 13-án a legeslegelső SZUBPOP FESZTIVÁLON a Kuplungban!