2018. április 18.

Bocsánat: itt egy új Kistehén dal

Ha jól számoljuk, a Kistehén a 2014-es Szomjas nők óta nem jelentkezett új dallal, ami barátok közt is legalább 4 éve volt. Nem sok új zenét várok előre olyan izgalommal, mint Kollár zenekarának következő albumát, amire a jelek szerint még továbbra is csak várhatunk, de most legalább már egy új dalt kaptunk, méghozzá a Bocsánat címűt.

A társadalomkritikus és közügyekre reagálni kifejezetten szerető zenekartól nem meglepő a dal témaválasztása, ugyanis a hajléktalan létbe csíp bele, bár az olyan sorok, mint a “tekinteteden a sajnálat / mert nincs apró nálad / műkotorászol a zsebedben / de nem adsz egy fillért sem” illetve az “én is ember vagyok mint te / ne próbálj úgy tenni mintha nem” mintha az eddig megszokottnál még egy fokkal sokkal konkrétabbak lennének.

A zenekar egyébként mindeközben egy tagcserén is átesett: Bujdosó János helyére Sidó Attila érkezett (aki esetleg a BABELből lehet ismerős), pénteken, a Kistehén következő koncertjén pedig várhatóan további új dalok is felhangzanak majd.

Update: azóta már az egész EP-t meg tudjátok hallgatni a Kistehén youtube csatornáján vagy a nagyobb digitális stream oldalakon!