2018. április 23.

Fotó + irodalom + zene = tempó

Baksa-Soós Attila és Miki357 szubjektív, kortárs, könnyűzenei lenyomata a Hybridart Management gondozásában.

A tempó egy olyan kötet, amely úgy tereli az olvasót korunk könnyűzenei világában, hogy közben elfelejtet velünk minden eddig ismert familiáris és megszokott hivatkozási pontot. Két szerzője hosszú barátságok, bensőséges kapcsolatok és viharos eszmefuttatások eredményeként mutatja be az előadókat: Miki357 fotóművész fekete-fehér portrékkal, az író-költő, Baksa-Soós Attila szubjektív szűrőjén keresztül megírt szabadversekkel.

Az ábrázoltak névsora változatos és illusztris. Összesen négy generáció képviselteti magát, több mint kilencven képből és szövegből álló fotográfiai és szépirodalmi profilon keresztül. Mindamellett, hogy a kötet nagyrészt személyes preferenciákból és kapcsolatokból építkezik, mind a vájtfülű zenerajongóknak, mind pedig a kevésbé jártas érdeklődőknek is értékes és független gondolatokat közvetít. A megfelelő mértékben „gonzósított” filozófiai zenész-portrék és a karcosan elegáns fekete-fehér fotográfiák összessége szorosan szerkesztett, tempósan vagy éppen plüss-párnákkal-kibélelt-fotelben-elmélyülve forgatható kötetté áll össze.

A tempó projekt valójában összművészeti: a maga is aktívan zenélő író, a klipeket és filmet rendező fotográfus, és az irodalmi szövegeken keresztül ábrázolt, általában sokféle tevékenységet folytató zenészek találkozási pontját képezi le.

A kortárs könnyűzenei színtér, és az elmúlt ötven év kiemelkedő hazai zenész-szereplőiről szóló kiadvány és annak anyaga egy a Hybridart Space-ben rendezett kötet-bemutatóval egybekötött kiállításmegnyitón debütált 2018. április 11-én, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.

A kiállítás április 30-áig látogatható. (1052 Budapest, Galamb u. 6.)

A tempó gondozója és kiadója a Hybridart Management.
Szerkesztette: Péczely Dóra
Grafika: Kiss-Benedek Kristóf