2018. május 22.

Kutyák és emberek a 30Y új klipjében

Nemrég írtunk arról, hogy koncertlemezt jelentetett meg a 30Y, most pedig máris új dallal jelentkezik a zenekar. A szeretni akart címre hallgató szám a zenekar elmondása alapján gyorsan állt össze, és arról szól, amikor az ember elmagányosodik a saját maga életében:

“A dal egy nagyon egyszerű emberi élethelyzetet mutat be. Mindenki életében elérkezik egy olyan pont, amikor úgy érzi, hogy kisodródik az élet fősodrából, amikor már nem tud beleavatkozni az eseményekbe. A dal azt járja körbe, hogy hol van az, amikor ilyen helyzetbe kerülünk, illetve hogy észrevesszük-e, amikor már ilyen helyzetben vagyunk. Nagyon magányos figura, aki ezt a dalt elbeszéli, nem találja a kapcsolatot azzal a világgal, amely világot a maga életének hívta.”

fotó: sinco

A dalhoz mindjárt egy sajátos képi világú, szürreális klipet is forgattak, méghozzá több kutya főszereplésével, ami görgetés után meg is tekinthető.

“Próbálunk azzal szakítani, hogy mi magunk írjuk meg a film történetét, ami nagyon nehéz egyébként, mert általában egy csomó kép van a fejemben, amikor a dalokat írom. Most Lévai Balázzsal beszélgettünk, mondta, hogy van néhány elképesztően tehetséges fiatal, két fiú és egy lány, akik szerinte nagyon izgalmas képi nyelven tudnak beledőlni ebbe a dalba.” – mondta Beck Zoli, a zenekar frontembere a forgatásról.

A klipet készítette: Fegyverneky Sándor, Lovrity Kata, Polhodzik Ádám

producer: Lévai Balázs

executive producer: Urbán Ernő

kutyák: Szőke Viktor

szereplők:  Peti kutya, Licsi kutya, Tóth Gréta, Gonzalez Kitti, Komiszár Karola, Kocsor Sára, Kráncsevics Emese,  Fazekas Alíz