2018. május 23.

Rocksztár macskák

Lecsaptuk a magas labdát, és összeszedtük Nektek két nagy érdeklődési körünk metszéspontját: a rockzenészeket és a macskáikat, illetve közös történeteiket (néhol saját szavaikkal). A bónuszban pedig a macskák rocksztárja és a m.a.csek csapat macskái. Szívesen!

Szendrői Csabi és Póni

“Aludjunk már! Vagy aludjunk még!

Odakuporodnék az árnyékod mellé…” (Elefánt – Macskák)

Ő itt Mao Póni. Majdnem három hónapos ragdoll baba, mondjuk szerintem ebb
ől két és fél hónapot átaludt. Hülyébbnél hülyébb pózokban. Csináltam is neki egy insta oldalt, pónialszik néven. Eléggé friss a mi kis frigyünk de nagy a szerelem. Gyakorlatilag ő az első saját cicàm, talán azért is mert amennyire vágytam annyira tiszteltem és féltem is tőlük. Nagyon régen beleszerettem a ragdollokba, az egyik legjobb természetű cicafajtának tartják, és ez igaz is. Mindamelett, hogy olyan, mint egy plüssoroszlán, nagyon kis türelmes, imádja ha imádják, és mindenkivel barátságos. Úgy voltam vele már rég, hogy vagy  ragdoll vagy cicanélküliség. De sokkal jobb az élet vele.  Egy macska sok más mellett azért nagyon jó döntés, mert megtanít a feltétel nélküli szeretetre. A legtöbb amit elvárhatok tőle, hogy hagyja, hogy szerethessem. Meg hogy ne tolja a segget az arcomba. Előbbit néha
megkapom.

Frenk és Piaf

Elájulnak a vagány szentek
A macskák tuti, a mennybe mennek”
(Meztelen szemekkel)

Nos, van egy cicánk, a neve Piaf, de szólítjuk még művésznőnek, meg banyarettónak. Amúgy hallgat a Piaf névre. Interneten találtuk, már fotó alapján látszott, hogy teljesen őrült, úgyhogy tudtam, ő kell. Egy koncert előtt szedtem fel a kiscsajt egy pécsi parkolóban, két hónapos volt, most hat éves. Rendkívül jóságos és okos kis lény, bár egy kicsit ideggyenge, mint általában a művészek. Utálja ha a kelleténél több alkoholt iszom, ilyenkor nem áll velem szóba, és messzire elkerül. Órákig tudnék még itt írogatni róla, annyira szeretem, és ő is minket, de más cicája vagy kutyája sosem annyira érdekes meg fontos mint a sajátod, úgyhogy be is fejezem. Mijau.

fotó: Frenk fb

Szivák Zsolt és Chester

A Cloud 9+ frontembere 2017 nyarán elhunyt példaképéről, Chester Benningtonról nevezte el csíkos kedvencét. Chesterkének nem csak saját Instagram oldala, de számottevő rajongótábora is van. Hiába a törekvés arra, hogy szeparáltan jelenjenek meg a macskás és nem macskás tartalmak, Szivák Zsolti közösségi oldalain ugyanúgy hemzsegnek a cukibbnál cukibb tappancsos fotók.

fotó: Szivák Zsolt Instagram

+ Erzsi

Bár első látásra nem kapcsolódik szorosan a zenéhez, a közösségi média és magyar közélet rocksztár macskájáról muszáj megemlékeznünk ezen a listán. Erzsi, azaz Erzsébet Fenevadova, azaz az Elnökasszony túlzás nélkül a legnagyobb cirmos influencer kis hazánkban: a facebookján több, mint 70 000-en, az instagramon pedig majdnem 18 000-en követik csodás pofijával és jellegzetes stílusával jegyzett posztjait, amik a cicaélet szepségeitől a magyar politikáig bezárólag mindennel (is) foglalkoznak. Három könyvet is jegyez, melyet kétlábújának, Homonnay Gergelynek mondott tollba.

fotó: Erzsi for President facebook

++ Leila és Vodka

Az én cicám Vodka, aki zseniális nevét a még zseniálisabb Cicatappancs FC-nek köszönheti, ahonnan örökbefogadtam őt. Remek neve ellenére gyakran hívom egyszerűen csak a világ legszebb macskájának vagy házi romboldámnak, helyzettől függően. Nagyon játékos, nagyon kíváncsi és nagyon cuki – legalábbis a jelenlétemben, aminek köszönhetően a lehetséges bébiszittereinek a száma sajnálatos módon rohamosan csökken. Nagyjából egy éve lakunk együtt, és én minden nap nagyon örülök neki.

++ Lara és MiuMiu & Nena

Egyik alkalommal, mikor állatorvos vittem a két vadállatot, egy néni megkérdezte, hogy hívják őket. Botor módon megmondtam, mire kábé tizenkét percig betűzgettem neki, és próbáltam megértetni, hogy nem, ez nem egy japán popbanda. Legközelebb tuti azt fogom mondani, hogy Cirmi és Kormi. Amúgy teljesen sztereotip macskák: a fekete (Nena) maga az ördög, MiuMiu (hófehér, heterokróm szemekkel) pedig tán inkább nyúl, de legalábbis a világ legvisszahúzódóbb, legfélénkebb macskája. De mindketten döbbenetesen puhák, imádnivalóak és gondolkodás nélkül rohannék be értük az égő házba.

Nena, az ördög
MiuMiu, az angyal