2018. június 16.

Az elmúlt hét alter termése

Friss cuccok régi és új kedvenceinktől

A fesztiválszezon ugyan bőszen zakatol, de nem mindenki olyan szerencsés, hogy egyik színpadtól a másikig vigye az út egész nyáron, úgyhogy nagy öröm a sok üdítő újdonság addig is, míg számoljuk vissza a napokat.

Quimby – Árnyék a szoba falán

A Quimby sodró,  építkezősen indulós új dalát egyszálgitáros verzióban már hallhatták a szemfülesek Kiss Tibi saját oldalán, de teljes zenekari változatában egyből egy történetmesélős klippel kapjuk meg. Az Aszódi Javítóintézetben, az ország legrégebbi ilyen típusú intézményében forgott, amit a rendező, Ipacs Gergely elmondása szerint azért választottak, mert ez egy olyan közeg, ahol az apa-fiú kapcsolat és a hatalom aspektusai markánsan megjelennek.

Konyha – Hazaérsz

A Konyha készülő új lemezének felvezetője ez a nóta, ami hozza a zenekarra jellemző hangzást, pofátlanul fülbemászó elsőre is, üde és friss, mégis tele van szárazanyag tartalommal. A klipet is elég egyedire álmodták meg, tele csudaszép, nem megszokott szögekből lőtt budapesti felvételekkel, amiktől kedvünk is támadt elveszni a városban. A videót egyébként Kálló Péter készítette, aki a fura helyeken álldogáló esernyős figura fotózásával és videózásával lett híres.

MADRAPUR – Apád háza

Apád háza címmel jelent meg az alter-punk zenekar új-régi dala, ami egyben a második lemez első EP-jének beharangozója. Témájában Pilinszky Ne félj c. művére hajaz, stílusában pedig hamisítatlan MADRAPUR. A részeges mesélő szinte pszichopatákhoz méltó nyugalommal arra jut, hogy szerelmi csalódásából adódó frusztrációját a volt kedvese szülői házának felgyújtásával tudná eredményesen csillapítani. Hát ha a kivitelezés nem is, a dal megírása, vagy az arra való önfeledt ugrálás biztosan segít valamicskét.

Hippikiller – Az Unikornis éve

Persze minket már a címmel is meg lehet venni kilóra, de szerencsére sem a dal, sem a videó nem okozott csalódást. A külső csillogás és a belső szürkeség és bizonytalanságok közt tátongó hatalmas szakadékra jól rímel a videóban Farkas Franciska pink tüllruhája és felfújható unikornisa szemben a többnyire jellegtelen helyszínekkel. Nézni és hallgatni is ajánljuk.

szerzők: leila és jen