2018. június 19.

LEMEZPREMIER! Rekamié: Ahogy akarom

A Rekamié , ez a szexi és friss zenekar 2016 augusztusában született Budapesten. A trió, azaz Kótai Sziszi (ének, gitár, dalszövegek), Kovács Marcell ( basszusgitár) és Huszti Ákos (dob)  saját elmondása szerint könnyed rockzenét játszik, amit különböző stílusú zenei elemek tarkítanak. Most nagy örömmel mutatjuk be nektek első lemezüket először, amihez track-by-track kommentárt is kaptunk tőlük!

A dalokon és a lemezen is hallatszik, hogy a zenekar tagjai szeretik a surf rockot, a drum ’n bass-t, a funky-t, a reggae-t és a ska-t, többek között ezeket csempészik bele a zenéjükbe. A zenét közösen írják és hangszerelik, de általában Sziszi, a zenekar énekes-gitárosa által írt „egyszálgitáros” dalaiból születik, melyek szövegei legtöbbször elképzelt történeteket, álmokat írnak le. Ehhez adja a magáét Marci és Ákos.

Végighallgatva a lemezt, először a ’60-as években érezzük magunkat, majd átmegyünk a ’70-es évekbe, végül pedig a ’80-as évek undergroundjában találjuk magunkat.

“A lemez nem véletlenül kapta az Ahogy akarom címet: egyrészt ez volt a zenekar első dala és bár maga  a dal nem teljesen erről szól, a lemezre mégis illik a cím, hiszen ezt a lemezt teljesen úgy csináltuk, ahogy mi akartuk!”

És akkor íme az Ahogy akarom dalról dalra, a zenekar gondolataival:

Most kezdődik el

Az első szám, amihez készítettek egy videót is. 50 évesen felmentünk a padlásra, ahol egy régi videókazettát találtunk még ’92-ből. Beszereztünk egy videólejátszót, beraktuk a kazettát, amin ezeket a felvételeket láttuk.

Égő Kukák

A dal szövege a dohányzás veszélyire hívja fel a figyelmet egy dohányos szemszögéből.

Metró

Ez az a szám ami elvisz magával egy álomba, a képek váltakoznak, hol egy vidámparkban vagyunk, hol éppen a metrón utazunk, de van, hogy nem látjuk a fától az erdőt.

Ember

Talán a leghidegebb szám a lemezen, elképzelt jelenetek, képek váltakoznak össze-vissza, de mégis van egy üzenete: emberek emberekkel, legyenek emberek!

Csónak

Egy családi nyaralás története tovább gondolva.

Ahogy akarom

Kis kapunyitási pánik, félelem az újtól, párhuzamos univerzumok, ami itt nem jön össze, az egy másik univerzumban pont úgy van, ahogy én akarom.

Szívszoba

Ha valaki nem úgy szeret téged, mint te őt, ha valaki nem úgy viszonyul hozzád, mint te hozzá, akkor be kell gyújtani a lángot, de van amit nem lehet felmelegíteni, és néha jobb is így.

Új szakasz

Az ember életében különböző szakaszok vannak, hosszabbak, rövidebbek. Ez a dal egy kissé rossz időszak lezárásaként íródott, várva az újat, az új élményeket, az új embereket az új szakaszt!

A zenekart itt tudjátok követni facebookon!