2018. július 11.

premier // Einstand : Dobpergés

Az Einstand a 2016-os Egyszervoltholnemvolt EP és a 2017-es Srenk dal után újabb szerzeménnyel érkezik, Dobpergés címmel. Az épp megjelenő Ellenség EP kiadását dalonként ütemezi a zenekar, melynek – címéhez illően – nyitódalát hallhatjuk. A három számos kiadvány egy elnyomó-elnyomott viszony felcserélődésének körkörös folyamatát meséli el.

A zenekar magját az Erős tesók alkotják, akik így meséltek a dalról, illetve a hozzá készült klipről:

Józsi: A dalt tekinthetjük egyfajta “namajdénmostmegmutatom”-nak, amit hősünk az eddig átélt elnyomásokat megelégelve kiénekel magából.

Marci: Ez a zenekarunk első “rendes” klipje. Sosem volt még zenélős-játszós videófelvételben részünk, minden pillanatát utáltam a forgatásnak.

A felvételt a zenekar eddigi szokásához híven a Jappan & Barnsz (Takács Zoltán Jappán és Horváth Barnabás Botond) producer páros közreműködésével készítette.

A bandát legközelebb július 26-án az A38 tetőteraszán lehet élőben elcsípni a Junkie Jack Flash társaságában: https://www.facebook.com/events/2225038887724056/

A zenekar a hangzóanyag további dalaival nem váratja meg túlzottan a hallgatóságot, ezek a közeljövőben jelennek meg. Hogy semmiképp se maradjatok le, kövessétek őket a Facebookon , az instagramon  és a többi felületükön: 

http://www.einstand.band/
https://www.youtube.com/einstandzenekar
https://itunes.apple.com/us/artist/einstand/id1169441583
https://play.spotify.com/artist/7u21y4tfyE0WbELK93wXzt
http://www.deezer.com/artist/11279388