2018. július 18.

Premier! Heavenhike : Kezdjük elölről

A bajai Heavenhike ezúttal ironikus hangvételű funkos pulzálással „köszön be”, s hívja táncra a hallgatókat. A zenekart nem először van szerencsénk megmutatni Nektek, legutóbb például az első nagylemezük debütált nálunk, most azonban új felállásban, és a popos irányból az alternatív felé kacsintgatva mennek tovább, amit új daluk címe is jelez.

A Kezdjük elölről tehát egyfelől utalás arra, hogy a zenekar 2018 elején újraértelmezte magát, másrészt az új track előfutára a legfrissebb, szintén hamarosan megjelenő Menny már címet viselő EP-nek, amelyen 4 vadonatúj dal kap majd helyet.

Vincze Péter, a karakteres hangú frontember így mesélt a dalról nekünk:

A Kezdjük elölről szövege, és maga a dal váza már 7-8 éve ott lapult a fiókban. Ezt turbóztuk most fel, és formáltuk a saját képünkre. Az EP-n talán ez a legpoposabb szerzemény. Könnyed, lüktetős, nosztalgikus hangulatú nyári dal. A szöveg az ember kétségeiről szól, a sehová sem tartozás-érzésről – mindezt picit szarkasztikusan -, s arról, hogy hiába van meg a perspektíva, ha valaki „beül elénk”, akkor cseszhetjük, és nem marad más, mint újrakezdeni a dolgokat és helyzetet/helyet változtatni. A dalt szokás szerint a zseniális Miracle Sound-ban rögzítettük Szegeden, Szabó Szebasztián és Sóti Norbert hangmérnökök bábáskodása mellett, a szövegvideót pedig ezúttal is Gál Zoltán barátunk készítette.” 

És akkor íme a dal: