2018. július 26.

Premier! Heavenhike : Menny már EP

Az első, 12 számos, Szívszorító névre keresztelt pop lemeze után a bajai Heavenhike legújabb 4 dalt tartalmazó EP-jét már új felállásban rögzítette, aminek előfutárát már megmutattuk Nektek. 

A „Menny már” EP négy dala négy különböző hangulat, új felllásában táncosabb, elevenebb, dinamikusabb a mostani zenekar. A klasszikusabb hangszerelés és dalszerzői metódus okán főként a gitár dominál: a hangzás rockosabbá, ugyanakkor jóval szellősebbé változott a korábbiakhoz képest, s ahogy ígérték, a zenekar és a dalok attitűdje is inkább az alternatívhoz közelít, az előző lemez popos hangvételével szemben. Most itt van nálunk, zenekari dalkommentárokkal:

Kezdjük elölről

“Noha jó rég íródott a szöveg, remekül rímel a mostani helyzetre, az újradefiniált Heavenhike zenekarra. Szeretjük, mert finoman funk, meg ugye az „óózás” az mostanában nagyon dívik, és ilyen dala a zenekarnak még amúgy sem volt. Már a megszületés pillanatában éreztünk benne egy kis retró ízt, ezért készült hozzá a VHS-korszakot idéző szövegvideó Gál Zoli által.

Nyugi

“A basszusgitárosunk Mojzi ötlete volt az írógépes videó, ami a dal menetelős lüktetéséhez szerintünk remekül passzol. Szerencsére Mojzi barátnőjétől megkaptuk „Erica”-t, a klipben szereplő csinos kis írógépet, így megvalósulhatott a koncept, amelyet Sepsi Gergő bajai operatőr barátunk öntött végleges formába. Ő készítette, rendezte és vágta a kisfilmet, melynek utolsó szakaszában egy apró kis pop kulturális utalást is elrejtettünk. (A jelszó: Stanley Kubrick!) A dal abszolút az alternatív rock jegyében született, s egyfajta iránymutatás a zenekar jövőjére nézve. “

Lendületből

“Zenekari jam-ből származó igazi koncert dal. Élőben nagyon működik, és nagyon szeretjük is játszani. Egyértelműen a Heavenhike eddigi legrockosabb szerzeménye. Intenzív, „lendületes”, lényegre törő. Gábor a dobosunk még a parkettán is dobolt a stúdióban, csak hogy még zakatolósabb legyen a groove.”

Nyárutó

“Először klasszikus „zenekaros” szerzeménynek szántuk, majd egy próba alkalmával kipróbáltuk gitár-ének duóban, és végül úgy „érkezett meg” a dal. A gitárosunk Miki nagy blues-fan, a megközelítés tőle jött, noha eredendően zongorán íródott a szám. A hangmérnökünk Szabó Szebi ötlete volt a stúdióban, hogy „egyben” játsszuk fel, ami mindenképpen jó döntésnek bizonyult, hisz így teremtődött meg a pillanat és a dal atmoszférája. Szóval nincs semmi trükk, gitár, meg éneklés van, 3 perc 40 másodpercen keresztül. Illetve Miki feljátszott hozzá impróból egy 15 másodperces szólót, amit szintén úgy hagytunk, mert nagyon hangulatosra sikeredett.” 

Egyben pedig itt tudjátok meghallgatni:

Tagok:

Németh Miklós – gitárok

Vincze Péter – ének, billentyű

Mojzes Gábor – basszusgitár

Reusz Gábor – dobok