2018. szeptember 27.

Az SZ4P tagjai nem mennek Londonba péknek

Az idén tizenegyéves szülinapját ünneplő SZ4P, azaz a Szabadtéri 4akkordos Performansz nagylemeze 2015-ben jelent meg. Az új elit c. album egyben egy új vonalat is behozott a zenekar repertoárjába, a vidám és könnyed gumipank dalok mellé odamondogatós, társadalomkritikus szövegek is kerültek. A most debütáló Londonba péknek dal és klipje ezt a vonalat folytatja tovább.

A klip Tóth Evelin Judit munkája, illetve a koncepció is az ő ötlete volt. A videó sztorija visszakanyarodik a zenekar tízéves Mézeskenyér című klipjéhez, amit anno egy éven át a hazai MTV is játszott. Egy évtized elteltével boldog méhecskénknek már van méze, ám a kenyér hiányzik hozzá, így keveredik a pékségbe. Az elrejtett párhuzamokért érdemes lecsekkolni a régi klipet is, mondjuk itt.

“A klip ötlete a rendező, Tóth Evelin fejéből pattant ki, amikor meghallotta, milyen dalt tervezünk épp felvenni. A zenekar nemrég múlt 10 éves, így az első klipünk, a Mézeskenyér történetét folytatva kicsit keretbe foglaltuk az eddigieket, míg a zenével inkább előrefele mutatunk, hisz a jövőben ilyen témákra (is) lehet majd tőlünk számítani.” – tette hozzá Csóré Zoltán, a zenekar egynegyednyi frontembere.

Az SZ4P szülinapjának ünneplése nem áll meg az új dal és klip premierjével. A srácok október 5-én a Premier Kultcaféban tartanak egy nagykoncertet SZ4P rockkal vonóval címmel, amire vonósokkal és meglepetészenészekkel készülnek. A dalok áthangszerelésében segítségükre volt Nagy István (KASSANDRA, Péterfy Bori & Love Band) és Iványi Álmos (Miserium) is, ők is játszanak majd a koncerten. A zenekar egy 10 év gumipank című válogatáskazettával is készül, amin már a Londonba péknek is helyet kap.

SZ4P: http://nowbooks.hu/sz4p/
koncert: https://www.facebook.com/events/525985794506258/
facebook: https://www.facebook.com/szabadteri.4akkordos.performansz