2018. szeptember 30.

Lemezek, amiket várunk a következő hónapokban

Vége a nyárnak, megint esik, de ami biztos koncertfronton: jön a klubszezon, plusz extra sok kedvencünk új koronggal kecsegtet az előttünk álló őszi-téli szezonban. Egy csokorba szedtük őket, hogy tudjunk mit várni az előttünk álló sötétebb hónapokban is!

Esti Kornél – Eltűnt idő

Az Éjszaka van meglehetősen erősre sikeredett, több koncertkedvenc is került ki a dalai közül, és összességében is úgy tűnik, hogy rendre minden lemezükkel sikeresebbek. Nincs okunk feltételezni, hogy ez most másképpen lenne, szóval nagyon izgatottak vagyunk. Az Instagramon egyébként sok sok sztorit osztanak meg a lemezfelvételről, érdemes csekkolni.

Dupla lemezbemutató az A38 Hajón november 16. és 17-én.

hiperkarma – Napsütötte rész

Szintén az Instagramon lehet követni a sokszor csak #hiperkarma 5-ként emlegetett ötödik nagylemez felvételeinek eseményeit. A lemezt év végére várjuk, Napsütötte rész címmel, addig is a hagyományos hiperkarma halloween-en (10.31., Barba Negra) biztosan el lehet majd csípni új dalokat is.

Szabó Benedek és a Galaxisok – Lehet, hogy rólad álmodtam

Az előző nagylemez óta ugyan van új daluk, de az nem fog szerepelni ezen az LP-n. Amit viszont biztosan tudunk, hogy Benedek – a főhős – miután akusztikus gitárról elektromosra váltott, most beül a zongora mögé. Első hallgatásra a Focipályákon sétálsz át éjszaka sem jött át olyan könnyen, de aztán fel lehetett fedezni rajta sajátos kis slágereket. Kíváncsian várjuk, ezúttal hogyan esik majd a mű.

Külön premier nem lesz, Benedekék azt ígérték a YouTube-on rukkolnak elő a lemezzel, bemutató dupla koncert az A38 Hajón (úgy látszik most ez a divat) november 1-én és 2-án.

lemezborító: Csordás Zita

Konyha

A Konyha tagjai azt rebesgetik, hogy negyedik lemezükön eltérnek az eddigi legjellemzőbb, bulizós-szakítós témaköröktől, és vidámabb, szerelmesebb vizekre eveznek, míg zeneileg is sokkal többet kísérleteznek – ezt alá is támasztják eddig a már koncerteken hallott új dalaik, a Százszor visszajátszott pillanat és a Hazaérsz.  A stúdiózás kulisszatitkaiért kövessétek őket instán, a teljes lemez, amit mi már nagyon várunk, pedig élőben november 17-én debütál az Akváriumban.

Kistehén

A Kistehén legutóbbi lemeze már nagyon régen, 2014-ben jelent meg, és bár a Szomjas nők egy ritka erősre sikeredett korong, aminek a dalait a mai napig imádjuk, nagyon kiéheztünk már valami újdonságra is tőlük. Tavasszal Bocsánat néven már kaptunk egy EP-t, de a zenekar még idénre ígér egy teljes lemezt is.

Egyedi Peti szólólemez

Az Óriás nemrég bejelentette, hogy december 1-jei koncertjük után kicsit elcsendesednek, ám mindeközben sem fognak eltűnni szerencsére a szemünk elől: a frontember, Egyedi Peti régóta érő szólóestjeinek anyagát lemez formába fogja önteni ugyanis az év elején. Mi erre csak ennyit tudunk mondani: juhé!

Háy Come Beck

A kortárs magyar irodalom és a kortárs magyar zene egy-egy szívünkhöz igen közel álló alakja találkozik ebben a projektben, aminek élőben már évek óta szem-és fültanúi lehetünk szerencsére. Most ez a különleges, kicsit mellékszál is előrébb lép és kézzelfoghatü formát ölt: a napokban saját, külön facebook oldalt kapott, amin bejelentették: jön a hangoskönyv.

+1 Elefánt single

Bár az Elefánt “csak” egy új dalt ígért be még idénre, azt mindjárt dupla hajós koncerttel ünneplik. Legutóbbi lemezük úgysem fogyott még ki a szárazanyag-tartalomból, addig hallgassátok azt!

jen és leila