2018. november 25.

s(o)unday sessions: Trillion – The Chain

Két különleges és őszinte fickó, két gitár, egy akusztikus dal: ez a mai s(o)unday session a Trillion zenekarral, akiket a felvételen Áron András Apey és Lee Oliver képvisel. A kérdéseinkre Apey és Szabó Lac, a dobos válaszolt, fogyasszátok a képi és az írott anyagot is!
Mi újság mostanában a zenekarral, hogy muzsikál élőben a Like Water, friss lemezetek?

Áron András Apey: Köszönjük, mérhetetlenül jól ’muzsikál’ a lemez élőben is. Két állomás van már csak hátra sajnos a téli kis turnénkból. December 20-án játszunk Budapesten az Instantban, majd 21-én Székesfehérváron lesz az utolsó.

Szabó Lac: Igen, az új cucc működik élőben, még a halkabb-lassabb dalok is. Egyelőre az összes újat játsszuk a koncerteken és nagyon élvezzük. Most, hogy már két album van a tarsolyban, sokkal több lehetőség lesz a jövőben variálni a setlistet. Nem árt, ha van íve a koncertnek, próbálunk figyelni erre.

Mindannyian azt mondtátok, amikor megjelent, hogy ez a lemez nagyon különleges számotokra. Most, már picit távolabb tőle milyennek látjátok?

A: Én most is ugyan olyannak érzem, mint amikor ezt mondtam. A szövegeket visszahallgatva azonnal visszarántanak, ebben az időszakban, amit ez a lemez körbeölel őszintén szólva nagyon szarul voltam kívül-belül, erről az ürességről szól nagyjából minden szám, őszinte és kíméletlen, de remélem, hogy másoknak ad és segít, amikor hallgatják.

L: Amikor kész lettünk a lemezzel, nagyon boldog voltam, de azóta  nem telt el túlzottan sok idő, úgyhogy most sincs vele komoly problémám, végső ítéletet viszont inkább majd papa koromban mondanék. Nem lehet ezt igazán objektíven nézni belülről, meg amúgy is jobb szeretek előre tekinteni, mint simogatni a már elkészült dolgaim. Ezzel együtt imádom.

Idénre még két koncert hátra van, karácsony előtt léptek fel Budapesten például a Polytrippel, mire lehet ott számítani?

A: Nem várt fordulat, hogy Balázs Pali és Győzike fog egy duettet előadni, egy ismert Sepultura dalt, a ’Territory’-t fogják elénekelni molban. Egyelőre mi is döbbenten állunk.

L: Nem a Roots Bloody Roots-ot fogják? Én úgy tudtam.

Milyen volt Szegeden? Milyen dalt hallhatunk a s(o)unday sessionsben, és milyen volt a forgatás?

A: Olivérrel ketten csináltunk egy két gitáros, akusztikus verziót a ’The Chain’ című számra, amit korábban már játszottunk együtt élőben. Minden szuper volt, szokás szerint elhülyültünk és nagyon jól éreztük magunkat a stúdióban.

L: Én nagyon jó formában voltam, egyszer sem hibáztam a felvétel során!

Többeteknek több zenekara is van, mennyire nehéz a logisztika a próbákat és a koncerteket tekintve? Mi a szerepe a Trillionnnak az életetekben?

A: Nem egyszerű, de ahogyan telik az idő igazából egyre jobbak vagyunk benne, de ez normális szerintem, meg kell tanulni ezeket a dolgokat kezelni. Számomra egy zenei relaxáció, és egy jutalomjáték, ahogy Laci szokta hívni.

L: Nekem mindegyik bandám ritkán játszik, szóval részemről nem annyira problémás. Apey a legelfoglaltabb közülünk, volt és valószínű lesz is rá példa, hogy nem tudunk egy-egy koncertet elvállalni, mert mondjuk Apey & the Pea van aznap, de ezt tisztáztuk már nagyon rég, bele van kalkulálva, azt gondolom, hogy semmi nagyon fontosról nem maradunk le. Ha nagy gáz lesz, max kirúgjuk és bevesszük a ByeAlexet.

Mik a kilátások jövőre a zenekarral?

A: 2019-ben koncertezés terén megpróbálunk több helyre eljutni. Illetve arról is beszéltünk már hogy év elején lehetséges hogy elkezdünk írni egy két új számot, mert végül is miért ne, de ennél tovább még nem jutottunk. Mindenképpen szereténk majd pár éven belül kirakni még egy lemezt.

L: Igen, én is nagyon szeretnék  új számokat, kicsit elegem van már az alázatos dobolásból, szeretnék végre egy olyan albumot, ami csak rólam szól, minél hamarabb.

A zenekar hátralévő két koncertjét itt tudjátok csekkolni online: