2018. november 29.

Majdnem hangoskönyv, meg az is, meg még

fizikai formát ölt a Háy Come Beck

“-Te, János, ki találta ki ezt az eszetlen címet a pódiumestünknek?

– Nem tudom.

– Talán ezt az estét megcsinálhatjuk így, aztán találjunk ki valami mást, valami jobbat.

– Ezen már tényleg nem tudunk változtatni, ezt már kiírták, ez már megjelent.

– De legyen ez az első és utolsó ezzel a névvel.”

Valahogy így, a fenti párbeszéddel indult a városi legendák szerint Beck Zoli, a 30Y énekes-dalszerzőjének és Háy János költőnek közös zenés-irodalmi pódiumestje, amin, ha valamelyikük rajongója vagy, már biztos ott voltál az évek során. Ez az est most fizikai formát ölt idén ősszel, azaz megjelenik közös produkciójuk, a Háy come Beck forcmáció hangoskönyve!

Ha Háy János nem író volna, biztosan egy rockzenekar frontembere lenne. Ha Beck Zoli nem a 30Y-t hozza létre, talán író lett volna belőle. És ha nyolc évvel ezelőtt ez a két ember nem találkozott volna egymással véletlenül, nem hoztak volna létre közös előadást. És ha egy újságíró nem ébreszti fel Háy Jánost egy álmos reggelen, hogy megkérdezze tőle telefonon, mi is a pódiumestjük címe, most nem úgy hívnánk, hogy Háy come Beck.

A hamarosan megjelenő kiadvány a 25 dalból álló korong mellett ajándékokat rejtő kincsesdobozt is jelent – tartalmazza a már megszeretett verseket és dalokat, új szerzeményeket, plusz ezeken kívül a felvétel hangulatát rögzítő tizenkét képeslapot és tetoválásokat is. A hanganyagban a két főhősőn kívül Sárközy Zoltán és Egyedi Peti működik közre, utóbbi mint zenei producer is.

A Háy Come Beck már előrendelhető a Libri és a Bookline online felületein, fizikai formában pedig december második hetében lesz tapintható első körben az előrendelők számára, majd a könyvesboltok polcain.