2019. március 7.

LEMEZPREMIER! Meztelen Diplomaták: Szeptemberi szél

A Meztelen Diplomaták, akiket az instant nyár elhozóiként és az igényes, dúdolható, vicces szövegű dalok magyar helytartóiként jegyeztünk meg eddig, egy alig észrevehető szünet után új, második nagylemezükkel jelentkeznek, amit a m.a.csekon mutatnak be először.
A lemezen 6 új és 5 eddig csak online megjelent dal van, és nemrég egy, a címadó szerzeményhez készült klippel harangozták be. A lemezről, ami Ligeti Gyuri és Prieger Zsolt producerkedése mellett, a stúdióban pedig  Dióssy ÁkosSzabó Szebasztián és Deutsch Gábor segítségével öltött formát, Seltsam János mesélt nekünk a zenekarból.

“Amikor elkezdtünk gondolkodni az új lemezről és elkészítettük a dalok demóit, úgy éreztük, hogy ez most egy gitárcentrikusabb, “hagyományosabb” popalbum lesz, mint az előző volt. Ligeti Gyurit kértük föl producernek, aki nagy szerencsénkre vállalt is minket. Gyuri hihetetlen szuper választás volt, nem csak azért mert egy szuperjófej arc, hanem azért is, mert a dalok nagyon gusztusos köntöst kaptak az irányítása alatt. Emellett ráadásul nagyon odafigyelt, hogy a felvételek ne pusztán technikai értelemben véve legyenek jók, hanem szóljanak hitelesen is. Volt olyan ének, amit majdnem egy napon át vettünk föl újra és újra, amíg végül a dalban teljesen benne volt az a szín, érzés, ami a szám megszületését elindította anno.”

“Az már nem is volt kérdéses, hogy ismét Dió stúdiójába megyünk, akit szintén imádunk és aki rengeteget segített a felvételek elkészítése közben. Külön óriási ajándék volt látni ezt a két embert, Gyurit és Diót, ahogy egymás keze alá dolgoznak, ötletelnek, lelkesednek… Minden stúdiózás hatalmas élmény és fejlődés a zenekarnak, de egész biztosan ez a mostani volt az eddigi legmeghatározóbb mindannyiunknak. Az új dalok talán kevésbé játékosak vagy vidámak, mint a korábbiak, de nekünk az elmúlt pár év a változásról szólt, ami sokszor nehéz helyzeteket szült, erről is szól ez a lemez egy kicsit. A végeredményre nagyon büszkék vagyunk és boldogok, hogy részesei lehetünk ennek a közös kalandnak, aminek a következő állomása március 8-án a TRIP hajón lesz. Mi már baromira várjuk!”

A zenekar fontosnak tartja, hogy fizikailag is megjelenjen az album, ezért nem csak a legnépszerűbb zenemegosztókon, hanem a lemezbemutató koncerten CD formátumban is megvásárolható lesz az új korong, ami a ko records gondozásában lát napvilágot.
Szóval, lemezbemutató március 8-án a TRIP hajón, a Dirty Koala előzenekaroskodásával, ahol belépőjegy mellé ajándék lemez jár majd!