2019. március 20.

Kis magyar tükörkép a Muzsik és Volkovától

új dallal jelentkezett a duó

A Muzsik és Volkova, vagyis Farkas Kriszti és Farkas János új, a magyar közéletre reflektáló számmal jelentkeztek, aminek a címe Szabad leszek.
A dalszöveg igen erősen és bevállalósan leírja a mai magyar társadalmi helyzetet. “A szöveg az épp körülöttünk zajló eseményekkel formálódott” – meséli Volkova. – „Ami újdonság, hogy bevontunk egy eddig számunkra ismeretlen hangszert is, egy darbukát.”
A dal mindjárt klipet is kapott, ami egy élő sessionfelvételt takar. A helyszínt a duó kedvenc belvárosi krimója, az Úri Muri biztosította.
Azért is döntöttünk e mellett a megoldás mellett, mert a stúdiózás folyamatában is az egybejátszást szoktuk preferálni, és mert jobb lesz a dal, ha együtt hullámzunk. A legutóbbi, szeptemberi dalpremierünk, az A világból kiszaladok szintén egy live sessionként jelent meg a SoundCam Studio jóvoltából. Egy remek videós stábbal dolgozhattunk együtt. A rendező, operatőr Jenőfi Dániel, a vágó Imre Tamás volt, a helyszínen pedig Rácsai Dávid segített be a videós munkálatokba. A srácok jöttek és improvizáltak, és sikerült valami olyan különleges képi világot varázsolniuk a dalhoz, hogy teljesen átváltozott a tér egy misztikus, sejtelmes közeggé, amire nagyon rásimul a dal.”
A hangot keverte és rögzítette Prommer Patrik (Kaukázus), akivel a duó trióvá kiegészülve zenélni is szokott, és külső fülként besegített Lee Olivér (ék, Trillion) is.

A duó legközelebbi pesti bulija egyébként pont a fenti helyszínként is szolgáló Úri Muriban lesz április 18-án (Facebook-eseményoldal), további információkért pedig kövessétek  a zenekar Facebook-oldalát!