2019. március 25.

11 dal meg egy festmény: ilyen lesz az új 30Y lemez

A zenekar legutóbbi sorlemeze a 2016-os Dicsőség, és a tavalyi évben kiadott koncertalbum, az EGY után újabb anyaggal jelentkezik: március 31-én megjelenik a 30Y új albuma – ki az akit még megölelnél címmel.

Az online lemezpremiert április ötödikén a már több hónapja teltházas lemezbemutató koncert követi az Akvárium Klubban, a fizikai kiadvány is itt lesz először kapható. A lemez-tárgyból limitált példányszám lesz csak elérhető, mert a zenekar festménybe csomagolja a korongokat.
Méghozzá az alábbi borító-variációkba, amelyeket a zenekar összes arculati eleméhez hasonlóan a takacsbelane néven alkotó Takács Béla tervezett – ezek lesznek fakeretre húzva, vászonra nyomva, és ennek a rendhagyó toknak a hátuljában lesz a lemez.

És akkor mindez a zenekar saját, aktuális hitvallásával:

a 30Y először megalakult, keletkezett, létrejött, aztán formálódott, alakult, haladt, maga útja, járatlant a jártért.  lemezek, koncertek, csupa-csupa adat, dicsekvő adatok, felvágólag leírhatók, hogy ők aztán így meg úgy, továbbá ekkorák, akkorák, mit mekkorák, dehogy, nagyobbak, annál is.

most ideértek, új lemez, van ez a mániájuk, hogy dalok, amik fontosak, fontosabbak mindennél.

ki az akit még megölelnél – ez az új lemez címe.

A festmények mellett először most olvasható a teljes dallista, ami így fest:

szeretni akart
ahol a semmit találod
a lélek ára
egy lányról
az aki mondja
fürdőzők a Balatonnál
megint elárultál
felejtsd el
ki az aki most menekül
gyáva
ha igaz

Tehát: 11 új dal meg egy festmény, ez az új 30Y lemez!