2019. március 29.

Létezik fény, létezhetek benne én

új Kaukázus kislemez a láthatáron

Alig 5 hónappal az új,  KpOp című nagylemeze után, a tatabányai gyökerű Kaukázus zenekar 3 új dallal kedveskedik az arra nagyon is érdemes, a saját szavaikkal leírva: finomfülű és érző szívű közönségének. A tagcserék és a zenekari struktúra átalakítása után az együttes új lemeze a rajongók szerint egy nagyon szerencsés visszakanyarodás a gyökerekhez, amit jellemez a lendületes bátorság, és a zenei stílusok keveredése.

“A decemberi budapesti, A38 hajós lemezbemutató  koncertet országos turné követte, szerencsésen bejártunk közel 20 állomást, kaptunk hideget meleget, de a legfontosabb bizalmat és érdeklődő, szeretetteljes közönséget is!” – meséli a zenekar az elmúlt időszakról.

A Hajnali fény című, 3 dalos kislemez ízig vérig Kárpát medencei kortárs lenyomat, hiszen a dalszövegek Erdélyben és a Magas Tátrában készültek, a zenei alap Visegrádon és Zalaszentgrótón, míg a végleges keverés a budapesti Tom-Tom stúdióban.

A zenekar fél és teljesen hivatalos online felületeire is kikerülő dalok, tartalmilag nagyon gyors áttekintések, egy pillanat alatt átvillanó gondolatok, terhek, következtetések és a jövő felé támasztott remények. Műanyag szívószálák az erdők helyén, sok tonna kukában dobott étel és egyszerre éhező emberek, a hosszútávú egoizmus és a pillanat alatt szétfolyó idő mind egyszerre valós és érvényes filozófiai  és gyakorlati kérdések.

A kislemez címadó dala a napokban klipet is kapott:

De egy másik is elérhető már a Youtube-on:

A kislemezt még idén novemberben a zenekar ígérete szerint egy új nagylemez is követi, de csak mielőtt bemutatják most a Hajnali fényt élőben az Ellátóházban: https://www.facebook.com/events/282772699089326/