2019. április 15.

Dalok arra az esetre, ha kedved támadt jól beolvasni valakinek – legalább fejben

Ti is voltatok már úgy vele, hogy mennyire jó lenne beolvasni valakinek? Jól megmondani neki a frankót? Okkal, vagy csak úgy. Persze erre nem mindig van lehetőségünk vagy – ne tagadjuk – bátorságunk ezt megtenni az élet rögös útjain, de mint mindig, kedvenc dalainkhoz ilyenkor is fordulhatunk. Mert ha más nem, legalább együtt énekelve őket jól beszólhatunk mindenkinek gondolatban! Méghozzá mennyiféleképpen… Mutatjuk!

Elefánt: Paula / spiccesen-viccesen

Ebben a punkos remekműben bár tisztességgel megpróbálják, mégsem érik el a maximálisan, büntetlenül kimondható “baszd meg”-ek számát egy dalon belül, így mi is ezt tehetjük velük együtt. Főleg az élő, vagyis a koncertes, jól elnyújtott és rendre kreatívan variált verziója ér fel egy jó kis terápiás üvöltéssel, és a legszebb, hogy nem be, hanem kifordulunk tőle. Baszd meg de szép!

Kistehén: Mennyire gáz / ritmusban

Az új Kistehén album egyik könnyedebb, táncolható darabja ez a dal, amivel lazán az arcába énekelhetjük bárkinek: mennyire gáz! Hátha addig táncolunk, amíg a bosszúságunk is elmúlik.

Anna and the Barbies: Nyuszika / rapben

Még a legnagyobb dívák is megkívánják néha a rappelést, akkor mi miért nem próbáljuk ki? Garantálom, hogy ha ezt egy szuszra végigmondjátok Annával, elpárolog a düh emléke is. Jah, és mindenkinek is beszólsz közben!

Margaret Island: Nem voltál jó / szakítósan-szomorkásan

A Margaret Island ezzel a dallal tűnt fel anno, és szerintem azóta is ez az egyik legerősebb darabjuk. Ez az eddigiekkel ellentétben nem a mások arcába ordítás, hanem a csendes beismerés főleg magunknak, hogy valakivel egyszerűen nincs tovább – sokszor idáig talán nehezebb is eljutni, mint az üvöltésig.

Kaukázus: Bazmeg / passzívan, de tudatosan

Ebben a dalban talán több az érzelem a maga mélységében és csendességében, mint bármelyik másikban a listán. De ezt a hangulatot már nem az indulat, hanem a bizonyosság vezérli: változtatni, lépni, fordítani kell.

Esti Kornél: Unom már / hirtelen felindulásból

Látszólag minden rendben van, csendben zajlik az élet, jól érezzük magunkat, de a felszín alatt ott egy bármikor kitörni készülő vulkán. Ja, hoppá, már ki is tört…

Péterfy Bori & Love Band: Ne keresd az igazit, az én voltam / szexin és könnyedén

Naná, hogy Boriék repertoárjában több olyan dalt is találunk, amivel együtt énekelve beszólhatunk ex- vagy leendő ex-pasinknak, (vagy természetesen behelyettesítve csajunknak)! Legfrissebb kedvencünk ez 100%-ban táncolásra buzdító dal, amiben közben lazán közölhetjük, hogy nyilván nálunk jobb nő közel s távol nincs.