2019. április 20.

Klippremier! Lépjünk a holdra: Senki nem kísér

A Lépjünk a holdra egy év után jövő héten, április 28-án jelentkezik újra nagyobb anyaggal. A Monoton lemez – aminek premierje szintén a m.a.csekon lesz – előfutáraként annak első dalához forgattak most klipet, több, mint negyven szereplővel. Íme a Senki nem kísér!

A dal és a klip hangulatát, illetve mondanivalóját egy az egyben leképezi a címe: az arra való ráeszmélés élménye, hogy semelyikünk életében nincs olyan ember, aki minden levegővételnél, minden 200 Ft-os pizzánál, minden reggeli dugónál ott van velünk. Senki nem kísér végig az életünk minden egyes másodpercén, amit így egyedül élünk át, aztán azzal és úgy osztjuk meg, ahogy tudjuk, vagy ahogy akarjuk. A hozzánk legközelebb álló emberek is csak az életünk viszonylag kis részét élik át velünk személyesen. Ez egyrészt rossz, hiszen nem tudunk mindent megosztani azzal, akivel szeretnénk, másrészt jó, mert nem kell, hogy lássanak minden kínos helyzetben – amikor például elesünk, amikor rohanunk a wc-re, vagy rántottát csinálunk tojás nélkül. Gondolhatjuk azt, hogy így gyakorlatilag együtt vagyunk magányosak, de ha nem így lenne, és másodpercről másodpercre ismernénk egymást, akkor valószínúleg mindenki egyedül maradna egy idő után…

Magáról a klip forgatásáról így meséltek nekünk a srácok:

A klip több hetes munka folyamatában nagyon sokan segítettek nekünk. A néhány fős stábon kívül, több, mint negyven szereplővel dolgoztunk együtt, és a két forgatási napon összesen 9 helyszínen jártunk. Nagyon hálások vagyunk mindenkinek, de főleg annak a negyvenhárom embernek, aki a statiszta kereső posztjainkra jelentkezett és a szabadidejét ránk szánva forgatott velünk hajnal 5-től egészen sötétedésig, két napon keresztül.”

És akkor íme a klip:

Érdemes továbbra is figyelni, hiszen ahogy az elején is említettük, a Senki nem kísért is tartalmazó Monoton album április 28-án jelenik meg szintén nálunk, melyet május 9-én az Instantban hallhattok először élőben. A Lépjünk a holdra és GranCanada közös lemezbemutató koncertjén az új lemez mellett lesznek vendégzenészek, új és újra hangszerelt dalok, depresszió, káosz, boldogság, és persze amit Ti visztek magatokkal!

Esemény: https://www.facebook.com/events/379047722933730/

Jegyek: https://cooltix.hu/event/5c98d8da045df2001018671e