2019. április 21.

s(o)unday sessions: MMAMT – Folyó

Egyedi Petit évek óta leginkább mint az Óriás frontemberét ismerhetjük, de egyszálgitáros koncertjeire sem tegnap kezdtünk el járni, és ezzel nem voltunk egyedül. Csak idő kérdése volt tehát egy saját lemez, ami végül MMAMT, vagyis Mindenkinek Megvan A Maga Története néven jelent meg év elején. Mi annyira szerettük, hogy hosszabban is írtunk róla akkor, most pedig nagy örömünkre Peti a soundcity:szeged kamerái előtt is eljátszott egy dalt erről a korongról. A végeredmény egy igazán különleges anyag lett, csekkoljátok, interjúnkkal együtt!

m.a.csek: Kezdjük a végén: melyik dalt hoztad a szegedi sessionbe a soundcity kamerái elé, és miért pont ezt választottad? Hogy érezted magad a forgatáson?

Egyedi Peti: A Folyót választottam végül, arra gondoltam, hogy megtisztelem ezzel Szegedet és a Tiszát, mindkettejüket nagyon szeretem. Meg a Folyót szeretem is játszani egy szál gitárral, nagyon szépen működik. A forgatást meg bírtam nagyon, bár csalóka volt az időjárás, mert hiába sütött a nap, azért elég hűvös volt. Viszont lelkesek és jókedvűek voltunk, innen is mindenkinek köszi, aki ott volt és részt vett a videó elkészültében!

Az év elején megjelent MMAMT lemez egy nagyon személyes anyag, ehhez képest milyen közönség előtt játszani róla? Ha jól tudom, a megjelenés óta zenekarral és egyedül is előadtad már a dalokat.

Igen, és mindkét fajtáját nagyon szerettem az előadásnak. Zenekarral, pláne fúvósokkal kiegészülve elképesztő élmény volt játszani ezeket a dalokat. Egy szál gitárral is működik a többségük, és most ezek a dalok adják az egyszemélyes szerzői estek gerincét. Új korszak van most nálam, mert újra elkezdtem elképesztően élvezni a lecsupaszabb módon egyedül is játszani, hála az új daloknak.

Ha már a koncertekről kérdeztelek: elég jó kis “supergroup”-ot válogattál ki magad köré a lemezbemutatóra, elmeséled röviden, hogy hogyan jöttek ezek a barátságok, miért pont velük álltál a színpadra?

Nagyon szerencsés vagyok, mert első körben azokra gondoltam, akik végül jöttek és velem játszanak a MMAMT nagyzenekaros koncertjein. Ők Boros Levente, Jancsovics Máté, Örményi Ákos, Hegyi Áron és Lee Olivér. Sokukkal játszottam már, de nem mindenkivel. Mindannyiukat ismertem és ami a legfontosabb: mindannyiuk munkásságának, zeneiségének nagy tisztelője vagyok.

Milyen visszajelzések értek el hozzád a megjelenés óta?

Csak pozitívak és jólesően sok. Rengeteg üzenetet kaptam mind a lemezzel kapcsolatban, mind lemezbemutató a koncert után. Nagyon örültem ezeknek a visszacsatolásoknak, hiszen én is úgy éreztem, hogy jó lemez készült, a koncert pedig minden várakozást felülmúlóan sikerült, hála a zenekarnak és annak a rendkívüli hangulatnak, amit együtt hoztunk létre a színpadon.

Neked van kedvenc dalod a lemezről egyébként? Amelyik valami miatt először ugrik be, ha eszedbe jut ez a lemez?

Mostanában a Nem érted és a Nincs asztal nincs szék ilyen.

Szóval kint a dalok, megvoltak az első koncertek. Mik a további terveid a MMAMT-tal?

Júniusban lesz egy budapesti szabadtéri nagykoncert egy rangos irodalmi fesztivál zárónapján – ennek nagyon örülök. Utána is tervezünk koncerteket, amelyek jelenleg szervezés alatt vannak, plusz lesz jó pár egy szál gitáros fellépésem is, amelyek már új felfogásban, főleg az új lemez dalaira támaszkodnak – lesz ilyen a Fishingen és más fesztiválokon is, valamint Budapesten is.