2019. május 14.

Videópremier! SZ4P: Gerjed a hangfal

Rockkal-vonóval élő

Különleges koncert-klip debütál itt és most. Tavaly októberben 10+1 éves lett a Szabadtéri 4akkordos Performansz, azaz az SZ4P, amit teljesen áthangszerelt dalokkal, vonósokkal és vendégzenészekkel kiegészülve exkluzív, Rockkal-vonóval névre keresztelt teltházas nagykoncertettel ünnepelt.

A rendhagyó koncertről Csóré Zoltán, a zenekar frontembere így mesélt: 

„Mivel a zenekarunk nagy részének klasszikus zenei háttere is van (Samu és Zsolti bőgős, Soma pedig csellózik), évek óta foglalkoztatott minket a gondolat, hogy egyszer csináljunk a dalainkból egy komolyabb hangszereléssel, vonósokkal megtámogatott koncertet. Bár imádjuk a négy akkordot és a gumipankot tolni, de meg szerettük volna mutatni, hogy kicsit más irányból megközelítve is tök jól tudnak működni a dalaink.”

A 2019-es év jelszava tehát a vissza a gyökerekhez! A most látható-hallható Gerjed a hangfal a 2015-ös Az új elit c. nagylemezről van, a videót Bedécs Lola és Fehér Ágoston rögzítette, és Csóré Zoltán vágta össze, aki még azt is elárulta, hogy „csatlakozott hozzánk Pisti, Álmos és Laci, akikkel kb. egy fél éves próbafolyamat során tettük össze a műsort, közben némelyik dal teljesen elrugaszkodott az eredetitől. Ilyen lett a Gerjed a hangfal is, emiatt is esett erre a választásunk.”

Pistivel, azaz Nagy Istvánnal legutóbb a Kassandra frontembereként foglalkoztunk, de ismerjük Péterfy Bori gitárosaként is. A szintén konzit végzett Iványi Álmos a Miseriumban játszik, Dóra László pedig a Ratty Jazz Bandben.

A zenekar azt is elárulta nekünk, hogy a tavaszt és a nyarat aktív dalírással töltik majd, hogy nyáron felvehessék az új nagylemezt, ami ősszel fog megjelenni. Mindeközben elcsíphetitek a Szabadtéri 4akkordos Performanszt a Tokaji Utcazene Fesztiválon, a Fishing on Orfű PMFC színpadán, a Művészetek Völgyén, a marosvásárhelyi VIBE fesztiválon, július 11-én a Barba Negra Trackben és augusztus elején a Kabinban (az összes dátumot sorban itt találjátok majd meg). Ezek után stúdióba vonulnak és nem is lesz koncert a lemezbemutatóig, úgyhogy mindenképp kövessétek majd őket!