2019. május 26.

Dalok gyereknapra

A gyerekkor sajnos nem egészen csak az a habos-babos mesevilág, ahogy a nagykönyvben szerepel. Főleg nem, amikor visszanézve úgy érezzük, végképp magunk mögött hagytuk… Összegyűjtöttük, kedvenc zenekaraink hogyan gondolkodnak ebben a témakörben, nézzük!

kép forrása: pinterest

30Y: Gyereknek bátor

A dal, aminek a címe azóta a főhős, Beck Zoli szerzői estjeinek a nevévé avanzsált, nem éppen a felhőtlen gyerekkor leírására törekszik, inkább pont annak elengedésével néz szembe.

Kistehén: Szájber gyerek

A Kistehén mára ikonikussá vált dala, amiről először megjegyezték őket, és talán túljátszották, aztán egyáltalán nem, mostanában pedig újra mintegy felfedezve, méltó helyen kezelve minden értelemben újra hallhatjuk koncerteken. Őrület, tánc, miegyéb, szóval gyerekbe való vissza-, vagy újra-átmenésbe tökéletes!

Heaven Street Seven: Szörnyű gyerek

Egy szintén lélekbemászós, gyerekkorral szembenézős nóta a mai napig hiányolt HS7-től.

Anima Sound System: Csinálj gyermeket!

Talán az egyetlen pozitív dal a listán, a gyerek témakör kicsit más megközelítése. Üzenet: ne gondolkozzunk annyit az életen és mindenen, amit elénk sodor, inkább találjuk meg azokban a dolgokban a boldogságot, amik körülöttünk vannak. Mondjuk, nagyon szorosan körülöttünk.

Galaxisok: magánbeszélgetések

Ez a kíméletlen szembenézés azzal, amikor a gyerekkornak annyi.

Quimby: A bolond meg a gyermek

A címben szereplők között von párhuzamot a Quimby alábbi dalában. Hmmm… szerintetek?