2019. június 4.

Schoblocher Barbi engedi a testének – pikáns klip és dal a Blahalouisiana-tól

Azt túlzás lenne állítani, hogy meglepődtünk a sokat mutató videón, hiszen a zenekar szeret játszani a pikáns részletekkel. De azért azt be kell vallanunk, hogy az első fél percet többször kellett látnunk, mire nyugtázni tudtuk: igen, ez megtörténik, Schoblocher Barbi engedi a testének, hogy nagyon is látható legyen.

A Blahalouisiana a prágai Sono Records-ban rögzítette új dalát, amelyhez most egy menő klipet forgattak a Gresham Palotában.

A ’Testemnek, ha engedem’ videója Erdész Tamás és Karsai Kata rendezőpáros és Fecske Flóra operatőr munkáját dicséri. Bill Murray ’Idétlen időkig’ című filmjéhez hasonlóan a csapat énekesnője, Schoblocher Barbara újra és újra ugyanazt éli meg. Bár különböző férfiakkal randizik, ő mindig ugyanazt a fiút látja. A klip férfi főszereplője az Aranyéletből is ismert Kovács Tamás, de az együttes összes tagja és menedzsere is szerepelnek benne.

Nem mehetünk el amellett szó nélkül, hogy a klipben megint elég sokat látunk Barbiból. Korábban az ‘Ahol összeér’-ben már megjelent ez a játék, ahol mindig mintha éppen látnánk amúgy ritkán publikus részeket az énekesnő testéből és ezt most megint előveszik. Egy-egy intim mozdulat, ahogy felkerülnek a fehérneműk, egy kicsit többet sejtető anyag a pucér testen: úgy tűnik a fülbemászó gitár- és énekszólamok mellett ez lett a zenekar másik ismertető jegye.

„Különleges hangzást szerettünk volna, ezért analóg rögzítettük ezt a dalt, számítógép nélkül. Prágában vettük fel, a Sono Records stúdióban. Pavel Karlík masterelte, aki többek között David Bowie-val, a Linkin Park-kal, Suzanne Vega-val és Lou Reed-del dolgozott korábban. A hangmérnökünk pedig Milan Cimfe volt, aki szintén olyan világsztárok produkcióiban működött közre, mint David Bowie.” – meséli Jancsó Gábor, a zenekar basszusgitárosa.

A ’Testemnek, ha engedem’ című dal a szeptemberre tervezett harmadik nagylemez (’Minden rendben’) előfutára, idén az első klip a Blahalouisiana-tól.