2019. június 11.

Teraszra fel: szombatonként ingyenes koncertek az UP-ban

Figyelemreméltó és példaértékű eseménysorozatot indított útjára Újpesten az UP Újpesti Rendezvénytér. Dresch Mihály, Szirtes Edina Mókus, Micheller Myrtill, ToSoDa Projekt, Richie and the Mops, Chameleon Jazz Band, Józsa Tamás Duo, Bódy Magdi, Rák Béla Combo- csak néhány név azok közül, akik szombatonként  az ingyenes koncertsorozat részeként várják a vendégeket a város egyik legújabb és legszebb rendezvényhelyszínén.

A program célja a hagyományteremtésen felül az igényes, mindenki számára elérhető minőségi szórakoztatás. A fellépő zenekarokat és a zenészeket a sokszínűség jellemzi, hiszen helyet kap a jazz, a swing, a pop, a rock és még sorolhatnánk.  A  részletes programért irány a www.uprendezvenyter.hu

Június 23-án, Szent Iván éjszakáján, rendkívüli vasárnapi koncerten a 2016-ban alakult ToSoDa Projekt muzsikál majd, akik számos külföldi fesztiválon is megfordultak már és különleges, egyedi hangzásviláguknak köszönhetően egyre több helyre hívják őket hazánkban és külföldön egyaránt. Stílusuk saját maguk általi meghatározása: spirituális drum ‘n bass (is) – többnyire lágy, ellazulós meditatív dallamok, néhol kicsit felpörgetve, egy kis latinos vagy drum’n bass-es lüktetéssel megspékelve.

Június 29-én a Madách színház Rocksuli c. musicalének ünnepelt főszereplőjének zenekara, a Richie and the Mops lép fel. A zenekar frontemberének, Borbély Ricsinek személyes kötődése is van a helyszínhez, hiszen ő maga is újpesti.

Július 6-án a tematikus estjeiről híres Chameleon Jazz Band várja a vendégeket a Terasz LIVE színpadán. A saját hangszerelésű slágerek ezúttal finom jazzes beütéssel ugyan, de popzenei alapokon szólalnak meg. A másfél órás szórakoztató show minden korosztályt magával ragad: egyszerre idézik meg New Orleans füstös bárjainak hangulatát, a funky és a disco fénykorát és a dallamos jazz-világ lágy ringását.

Július 13-án a jókedvű és laza előadásmódú Józsa Tamás Duo érkezik, akiket továbbá a virtuóz játékmód, zenei alázat és sokoldalúsàg jellemez. Műsoruk gerincét saját szerzeményeink alkotják és stílusukra talán leginkább az átfogó zenei nyelv értelmezése jellemző, amit egyszerűen a „műfajok határok nélkül” kifejezéssel illethetnénk.

Július 20-án az egyedi hangtechnikájáról és improvizációs előadásmódjáról ismert Bódy Magdival találkozhatnak a vendégek, akit méltán helyeznek a világszerte ismert, sikeres előadók közé. Magdit híres művész barátja Balogh Dezső kíséri zongorán. Igazán nagyon magas színvonalú különleges színes műsorban lesz részük!

Július 27-én a virtuóz gitárjátékon alapuló elegáns, dallamos jazzt játszó Rák Béla Combo érkezik az UP Teraszára. A különböző irányzatok keverése mellett, egyre inkább törekedenek saját, egyéni hangzás– és dallamviláguk kialakítására.

Együttesük repertoárjának szerves részét képezi a Django Reinhardt féle szving vagy swing, a funk, de műsorukban megtalálhatók blues számok is, amelyek magasabb instrumentális színvonalat nyújtó jazz-blues változatok.