2019. június 16.

s(o)unday sessions: Bagossy Brothers Company – Gyere velem

A Bagossy Brothers Company-t mostanra egyáltalán nem kell bemutatni, hiszen pillanatok alatt értek el hatalmas sikereket és lettek egyike a legnépszerűbb magyar zenekaroknak. Repertoárjuk az utóbbi évben nem csak teljesen új dalokkal, de akusztikus, sőt szimfonikus hangszerelésű régebbiekkel is bővült. Ezen a héten a Gyere velemmel vendégeskedtek a soundcity:szegednél a Miracle Studióban.

fotó: Kozák Máté

Mostanában a szimfonik és akusztikus műsorotokkal is több helyen felléptek. Miért épp ezt a dalt választottátok a soundcity-hez? 

Valóban elkészült a szimfonikusabb hangszerelésű műsorunk, melynek ősbemutatója május 3-án volt Sepsiszentgyörgyön, a Szent György Napokon. Ezen a rendezvényen szabadtéri színpadon szólalt meg a műsor, de ősztől egy turnéra készülünk, amely során beltéri, színházi, vagy színház közeli körülmények közt adjuk elő majd az újraértelmezett régi és új dalainkat.

Mi a legnagyobb kihívás egy ilyen hangszerelésben? Vagy akár abban, hogy ilyen közegben születik a felvétel? 

Egy saját dalt feldolgozni, újragondolni mindig izgalmas dolog. A végeredmény szempontjából fontos szerintem, hogy megmaradjon az eredeti dal esszenciája, az új hangzásvilág viszont legyen karakteres. Ezt létrehozni nem egyszerű, néha ösztönösen összejön, máskor meg agyalni kell rajta és még úgy sem biztos, hogy elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Ez esetben az élő akusztik felvétel során, pedig úgy kell feelingesen előadni a dalt, hogy nincs közönség, nincs koncerthangulat. Talán azt mondhatnánk, hogy még nem koncert, de már nem is próba.

fotó: Kozák Máté

A felvétel Szegeden készült, de rengeteg kisebb és nagyobb várost is megjártok zenekarként és remélhetőleg pihenésképpen is, a nyarat pedig most már hagyományosan a Balatonon töltitek. Van kedvenc városotok, helyetek? 

Az idei nyáron is leköltöztünk a Balaton mellé, a hagyomány már három éve tart. Kedvenc városunk és helyünk is ehez a vidékhez kapcsolódik. A Balaton északi partvidékére második otthonunkként tekintünk, ha pedig szabadidőnkben városi hangulatra vágynánk, akkor közel van Veszprém.

Jön a fesztiválidőszak – igazság szerint már derékig benne is vagyunk – ezt kedvelitek jobban vagy a klubkoncertek szezonját? 

Mindkettőnek megvan a maga varázsa. A magyarországi klubbok nagy része 5oo fő alatti befogadóképességű, így a koncerteknek van egy családias hangulata. A fesztiválok nagyszínpadai lehetővé teszik a kidolgozottabb fénytechnikai megoldásokat, nagyobb showt lehet produkálni. A lényegesen nagyobb számú közönség pedig semmihez sem hasonlítható atmoszférát teremt. 

A Bagossy Brothers Company-t szinte az összes nyári fesztiválon elkaphatjátok, július 19-ére pedig egy igazán mindent beleadós koncerttel készülnek, amit a Budapest Parkban nézhettek meg. Jegyek még kaphatóak, ide kattintva megtaláltok minden fontos részletet.