2019. június 22.

FOO2019 – harmadik nap – Bazmeg de szép

A félidőn túl már azt az egy pultot is csukott szemmel megtaláljuk, amit a tavalyihoz képest más helyre tettek. Minden ismerőssel ittunk már egyet és minden zenésszel összefutottunk már legalább kétszer. Voltunk már nagyon fáradtak és nagyon spiccesek is, láttuk már több kedvencünk koncertjét is és elkezdtek becsorogni azok is, akik szabadnapok híján csak hétvégére tudtak lejönni. Bazmeg, ez a Fishing nagyon szép.

fotó: Hegyi Júlia Lily

A legzsúfoltabb domboldal a tegnapi nap (és talán az eddigi három nap alatt összesen) minden bizonnyal a 30Y koncertjén gyűlt össze, rengeteg energiával és egy csodálatosan közössé váló torokkal. A koncertrepertoár gazdagon volt tűzdelve az új lemez dalaival, amiket ugyanolyan lelkesedéssel énekelt a közönség, mint a régebbi kedvenceket, és természetesen elhangzott az idei fesztiválhimnusz is, a Felejtsd el is, Kispál Andrással kiegészülve. Szép pillanat volt, amikor Beck Zoli visszaemlékezett, hogy 2001-ben voltak először Kispál-előzenekar – bizony, mégis jól lett kitalálva, ez a koncert biztosan.

A legközelebb a tűzhöz a kis erdei színpadon voltunk a Lázár tesók akusztikus koncertjén. Miután a szerdai Esti Kornél az idei Fishing egyik leghátrányosabb helyzetű koncertje volt, igencsak kijárt legalább a zenekar két tagjának egy eső- és lehetőség szerint zökkenőmentes színpadi óra. Egyébként ez a helyszín konstans a legforróbb az egész kempingen belül, ezt a szúnyogok is elsimerik kitartó jelenlétükkel. Ezekkel együtt is ez a formáció a gitárok mellé csomagolva hozza magával az atmoszférát és a hangulatot. Nyugalom, ringatózás, csodaszép dalok.

Legpunkosabb életérzés cím büszke viselője most is az Elefánt, akiktől a mai mottót is kölcsönöztük. A zenekar először lépett fel a nagyobbik nagyszínpadon, de ha minket kérdeztek, tuti nem utoljára – a pogó, a tánc és a teli tüdőből üvöltés kellemes kombinációját köszönhetjük ennek a koncertnek.

A legkedvesebb dolgozó díjat viszont az összes fishinges munkatársnak ki kell osztanunk – egy-két nagyon vicces kedvű biztonsági őrt leszámítva. Szendvicsünkbe kérésünkre az étlapon nem szereplő kombót, fröccseink mellé mosolyt, ékszereink mellé életvezetési tanácsokat, merch pólónk mellé pedig stílustippeket kaptunk.