2019. július 6.

Hűtsd le magad zenével – dalok kánikula ellen

Kánikulában nyári dalokat gyűjteni teljesen alap – már mi is megtettük. Most viszont fordított logikával próbálkozunk: ezúttal olyan számokat gyűjtöttünk össze Nektek, amik hideg belső tájakra visznek, hátha így könnyebb elviselni a hőségriadót.

kép: pinterest

OHNODY: Hideg

Az énekes-dalszerző Hegyi Dóri saját bevallása alapján a nosztalgiáról szól ez a dal, szerintünk pedig nem fogod tudni csak egyszer meghallgatni, olyan súlyos dallamtapadást okoz, legyen tél vagy nyár. A szöveg alapján inkább téli, úgyhogy hűtésre kiválóan alkalmas!

Péterfy Bori & Love Band: Hideg láng

Boriék egyik megőrülős dala, amiben “a szépség csak egy hideg láng”. Hűljetek le mellette!

IDEGEN: Hideg

Hideg tél, fázós nagy világ, és magunkba néző, lelkünket elemző gondolatok is mind-mind a didergés illuzióját hozzák ebben a dalban.

Kiscsillag: Dermesztő

A 2017-es Lovasi-féle színházi-zenés szuperprodukció Semmi konferencia lemezének egyik húzódala. Hiroshima, pilóták, lelkek, lehelet – mind dermesztőek.

Elefánt: Zúzmarás

Egyik kedvenc Elefánt dalom, aminek bár van refrénje, mégis egy hosszú, gyönyörű monológnak hat. A képei viszont szürkék, ködösek, zúzmarásak – belső hűtésre tökéletes.

+1 Margaret Island: Hóvirág

Ha a szöveg vagy a dal nem is a hűvös asszociációknak kedvez, a videoklip nagyon is. Ha a videó megnézésétől nem fagynak le gondolatban a láb- és kézujjaitok, akkor semmitől!