2019. július 19.

Klippremier! Grabovski: Ha felbukkansz

Eddig Grand Club néven működtek, most nevet és ezzel arculatot váltanak, méghozzá az első élőszereplős videóklipjük megjelenésével egyidejűleg. A fővárosi székhelyű, Falaty Tamás – billentyűk, Gergely-Kosza Zágon – basszusgitár, Hadik Ákos – ének, Szontagh Gusztáv – szólógitár és Takács Szilárd – dob felállású banda állításuk szerint egyszerűen spontán elhatározásból döntöttek a váltásról. De ezt mondják el ők sokkal jobban helyettünk mind szövegben, mind képben!

fotó: Erdős Balázs

A történetük eddig dióhéjban:

A 2016 tavaszán alakult zenekar egy szoros egyetemi barátság szüleménye. Kezdetben egyetlen bulira álltunk össze feldolgozásokat játszani, de túl jól éreztük magunkat egymással, így elkezdtünk saját dalokat írni magyarul, rockul. A négydalos “Farkas vagy bárány”  kislemezünk 2018 májusában jelent meg és a címadóhoz klip is készült. 3 éves fennállásunk óta megjártunk menő budapesti klubokat (A38, Akvárium, Kuplung) és vidéken is egyre gyakrabban bukkanunk fel (Szeged, Baja, Gyula, Békéscsaba, stb.). Nincsen kristálytiszta műfaja a bandának, de amit közel érzünk magunkhoz, az a garage/indie/beat/alter irányzatok. Jelenleg dalokat gyúrunk az első nagylemezünkre, mely ősszel fog megjelenni. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy fog elsülni a lemez, ugyanis mindenki másféle zenét szeret a bandában, eltérő stílusokból merítünk inspirációt, ez az eklektika erősen érződni fog a lemezen. Nem szeretnénk örök hűséget fogadni egy adott műfajnak, hanem minden tag igyekszik belevegyíteni a kondérba a saját zenei elképzeléseit. Így a nagylemezen majd lesznek melankolikus érzelmes, zúzós riffelős, elszállós instrumentális, vagy akár szép zongorás darabok. Most, 2019 júliusában egy hirtelen ötlettől vezérelve megváltoztattuk a zenekar nevét Grand Clubról Grabovskira. A névváltoztatás mögött semmiféle erős indok nincs, elméletet sem szeretnénk szőni hozzá, pusztán annyi, hogy ez az új név jobban tetszik nekünk. Az új névvel a régi bandát augusztus 3-án lehet csekkolni a Dürer kertben, ahol a közelgő nagylemez pár dala már bevetésen lesz!

fotó: Erdős Balázs

A videóklipről pedig így mesélt Hadik Ákos frontember:

Ezt a számot nagyjából egy évvel ezelőtt kezdtük el írni. A dal egy olyan helyzetről szól, amikor a környezetünk rosszallása ellenére, erős „szembeszélben” futunk valaki után. Azt az érzést írja le, amikor annak ellenére is ragaszkodunk valakihez, hogy nekünk az inkább fájdalommal jár. A szöveget dobosunk Takács Szilárd segítségével, valamint Bándi Mátéval írtuk közösen egy nyári alkotótáborban. A zenei világ is ezt a melankólikus érzést igyekszik átadni. A felvételeket és a mixet Lee Olivérrel csináltuk Budaörsön a Kunyó studioban. A mastert Szabó Szebasztián csinálta. A most megjelent videóklipet Bősz Alexandra és Pintér Ádám készítették. A jeleneteket nagyrészt Budaörsön forgattuk olyan helyeken, ahova rendszeresen járunk (Postart, Kunyhó). Innen is szeretnénk megköszönni a lehetőséget a helyszín biztosításáért!”

És akkor íme a videó:

A srácok további ténykedését kövessétek itt, koncerten pedig ezeken a helyszíneken láthatók legközelebb!