2019. október 9.

Klippremier! SZ4P: Kilences kapucsengő

Panelek közt elmerengni, de jó is az. Feltéve, hogy a perspektíva itt meg is áll. Erős dallal indítja új lemezének felvezetését az SZ4P

fotó: Zsiga Pál


November 8-án az Instantban mutatja be második nagylemezét a Szabadtéri 4akkordos Performansz (SZ4P), amiről a Kilences kapucsengő az első single-jük. Négy évvel Az új elit c. nagylemez után jön a Rocksztárok porszívóznak, egy részben érettebb, de mindenképpen autentikus gumipank album, a zenekartól már megszokott kettős stílusban. 
“A Kilences kapucsengő az egyik legrégebben elkészült dal az új lemezről, valamilyen szinten tekinthető az Új elit pesszimista hangvételű folytatásának/testvérének, ezért is jönnek elő ismerős képek benne. Maga a videó teljesen minimál, de háttérként szolgál gyerekkorom egyik ikonikus lakótelepi helyszíne, amit díszletként képzeltem el a szöveg megírása közben. Annyi érdekesség még van a dologban, hogy itt konkrétan az a beszélgetés van felvéve, amikor eldöntjük, hogy mi legyen a lemez címe.” – mesélte Csóré Zoltán, a zenekar frontembere. A Kilences kapucsengő az album komolyabb oldalát mutatja, arról az érzésről szól, amikor a panelek közt felnőve arról ábrándozol, hogy majd felnőttként, onnan kitörve, mi mindent fogsz elérni, de aztán felnősz, és még mindig a panelablakban könyökölve ábrándozol egy jobb életről. 

A rendhagyó szövegvideót a zenekar házilag készítette, egész pontosan a híres Salétromban konyhájában Csóré Zoltán gyúrta ki, aki azt is elárulta, hogy a Rocksztárok porszívóznak sokat sejtető lemezcím egy következő klipes dalhoz, a Zacher Gábor című dalukhoz kapcsolódik. Az album két hét múlva jelenik meg, a bemutató pedig az Instantban november 8-án lesz a Madrapur és a Feed the Mogul társaságában, ahol a klip ősbemutatóját is láthatjátok. Ne hagyjátok ki!

A zenekart ezeken a helyeken tudjátok követni addig is:

Facebook- https://www.facebook.com/szabadteri.4akkordos.performansz Insta- https://www.instagram.com/sz4p/ Youtube- https://youtube.com/sz4p web- http://www.nowbooks.hu/sz4p/