2020. május 11.

„csak szép… ha minden igaz” – minden az Elefánt új klipjéről

Az Elefánt zenekar a karantén idején sem tétlenkedik: szemet gyönyörködtető, szívet kifacsaró klipet jelentettek meg május elején. A tavaly szeptemberben megjelent EL lemezen szereplő Sokáig vártalak című dalhoz a gyönyörű képeket Csepeli Eszter rendezővel vették fel még az év elején, a vágás pedig a zenekar billentyűsének, Kovács Zoltánnak a munkája.

Csepeli Eszter emlékei a klipkészítésről:

“Nemrég újraolvastam Mildi meséit, Claudiával pedig régóta akartam együtt dolgozni és valahogy összekapcsolódott bennem a számot hallgatva: fák, lány, repülés,mindez abszurdan misztikus hangulatban. Zemplént és a Mátrát is jól ismertem, decemberben előre kinéztem a forgatási helyszíneket és azon izgultunk, hogy megmaradjon a hideg a zúzmara miatt. A forgatás fárasztó volt, de csodálatos emlék, hogy sikerült minden nehézségen felülemelkedni.”

Kovács Zoltán így nyilatkozott a klipről: 
„Csodálatos volt a forgatás napja. Egy kormányszervó-olajtartájból kipecázott kupakalkatrész a sötétben, majd napfelkelte a Börzsönyben. Olyat láttunk, amit még sosem. Délelőtt nyár volt, délutánra pedig a legzordabb télben találtuk magunkat. Kis híján lezuhant a forgatáshoz használt drón a propellerére fagyott zúzmara miatt. A nyersanyagot böngészve egyre élesebben kezdett kirajzolódni, hogy az ezer arcú erdő tökéletes teret ad a kusza érzelmekkel teli, kétségek közt bolyongó elmének. Elkeseredettség, várakozás, remény, a múlt fontossága… ezekkel kezdődött a jegyzetem a billentyűzet alatt.”

Az eredeti dal jelenleg 236 ezer megtekintésnél jár, és az arra kapott visszajelzések arról tanúskodnak, hogy sokak számára adja pontosan vissza egy fájdalmas szakítás hangulatát. A klipben megjelenő elhagyatott, csendes tájak remekül illeszkednek a dalhoz. A zenekar konkrét történet elmesélése helyett inkább a dal hallgatójára bízza annak eldöntését, hogy a klip egyetlen szereplője (Benkő Claudia), aki a kamerához hasonlóan szinte a táj felett suhan, az, aki túl sokáig várt valakire, vagy éppen ellenkezőleg: rá vártak túl sokáig.

Szendrői Csaba, a zenekar énekese a következő ajánlással indította útjára a videót: „csináltunk valamit, amiben semmi megbotránkoztató nincs, csak szép… ha minden igaz.” Érdemes megnézni a klipet, hogy eldönthessük, igaz-e!