2023. december 6.

Év végi budapesti koncertajánló

Hamarosan ismét vége egy évnek, ami koncert szempontból természetesen dömpinget jelent. Ez mindig nagy öröm, így írd és mond, 24 alter koncertet szedtünk össze ezúttal Nektek, ha kicsit kiszakadnátok a karácsony előtti hajtásból, vagy éppen elcsendesednétek kicsit már jó előre. Kellemes csemegézést!

Már ennek a hétnek a végén, szinte még a Mikulás puttonyában vannak jó koncertek: ha igazi, tornacipős-bölcsész alter srácokat akartok látni és hallani, irány a Turbina a Felső Tízezerrel, ha pedig hagynátok, hogy Bozoky Felicia Lili énekes-dalszerző elvarázsoljon titeket, irány a Magyar Zene Háza. A QJÚB a Poket és az Akvárium közös eseménye, ami igen ígéretesnek tűnik, egy jó kis vasárnapi Beck Zoli-Szűcs Krisztián kombóval pedig sosem lehet mellélőni.

december 08 – Felső Tízezer – Turbina

december 08 – I Am Soyuz – Magyar Zene Háza

december 10 – QJÚB – Akvárium

december 10 – Beck & Szűcs – Másnap – Magyar Zene Háza

A következő hétre is számtalan koncert közül válogathattok. Lesz itt igazi hangolódóa, meghitt Lecsó-Dió akusztik, Kollár-Klemencz Lacit pedig kétszer is láthatjátok, ha nagy fanok vagytok. December 13-án egy igazán érdekes felállásban lép fel aZorkával a Turbina Staféta nevű programsorozatában, amin igazi “szőnyegen körbeülős, egymásközeli session”-t ígér a tapasztalt és a friss pályakezdő két zenész találkozása, december 16-án pedig a Magyar Zene Házában A folyóval sodor el mindenkit. De lesz ezen a héten Sorbonne Sexual, Anna and the Barbies és Lóci játszik buli is, a vájtabb fülűeknek pedig a Bujdosó triót ajánljuk figyelmébe!

december 12 – Lecsó + Dió – Akusztik – Gödör

december 13 – Kollár-Klemencz – a Zorka – Turbina

december 14 – Sorbonne Sexual – Turbina

december 15 – Anna and the Barbies – A38

december 16 – Lóci játszik – A38

december 16 – Kollár-Klemencz – A folyó – Magyar Zene Háza

december 16 – Sorry, but Yes – Bujdosó trió – Gödör

Konkrétan karácsony körül sem kell koncert nélkül maradni, Henri Gonzoék például karácsonyi koncerttel készülnek a Turbinában, azt pedig mondanunk sem kell, hogy a 30Y új lemezbemutató turnéjának budapesti megállói miatt mennyire izgatottak vagyunk.

december 21- Henri Gnozo és a Papírsárkányok – Turbina

december 23 – 30Y – Dürer Kert

december 26 – 30Y – Akvárium 

A két ünnep között pedig, hogy klasszikusan fogalmazzunk, ideje elkezdeni lemozogni a bejglit! Erre a 30Y, az Esti Kornél, az Elefánt és a Kiscsillag év végi koncertjei is nagyon is alkalmasnak tűnnek. Péterfy Boriék az egyik kedvenc lemezünket, a Fehér éjszakákat játsszák majd végig a hajón, ahol a szokásos év végi Szabó Balázs-adagot is be lehet venni. De lesz két feltöltős szerzői est a Magyar Zene Házában azoknak, akik még maradnának a meghittebb pillanatoknál, Bérczesi Robival és Pénzes Mátéval. Ha pedig igaziból már legszívesebben előre hoznátok a szilvesztert, ajánljuk a csapatást az Analóg Balatonnal 30-án a Dürerben!

december 27- 30Y – A38

december 28 – Esti Kornél – Akvárium

december 28 – Kiscsillag – A38

december 29 – Esti Kornél – Akvárium

december 29 – Elefánt – Barba Negra

december 29 – Péterfy Bori – A38

december 29 – Bérczesi Róbert szerzői est – Magyar Zene Háza

december 30 – Szabó Balázs Bandája – A38

december 30 – Pénzes Máté és a Zseb – Magyar Zene Háza

december 30 – Analog Balaton – Dürer Kert