2020. március 6.

A tánctér közepén én meg a paranoiám – megjelent a Kiscsillag új lemeze

Megjelent a Kiscsillag új lemeze, Tompa kések címmel. Az album a zenekar hatodik lemeze a sorban, és főleg a szingliség és a párkapcsolat körüli témaköröket járja körül. “De mi másról szólna a popzene? Szerelmes dal, szakítós dal.” – mondja róla Lovasi.

A címadó dallal már ismerkedhetünk egy ideje, ami az album előfutáraként külön klippel jelent meg, ráadásul olyannal, amit Vetlényi Zsolt festő készített – ugyanaz, aki csinálta a Kispál és a Borz utolsó lemezének, az Én, szeretlek, tégednek a borítóját is.

A lemez kommunikációja kapcsán, ami a zenekar szerint az eddigieknél rockosabb és karcosabb anyag, nagy hangsúlyt kapott a tény, hogy az Esti Kornélból ismert Lázár Domokos végezte a vele kapcsolatos produceri munkákat. Neki Lovasi András szerint ebben a produkcióban legalább olyan fontos szerepe volt, mint a zenészeknek.

A 11 dalt tartalmazó korongon a dalok között a Kicsillagra jellemző módon nagyrészt zeneileg és szövegileg is Lovasi szerzemények vannak, de helyet kapott egy Szesztay Dávid (Föl-le) és egy Leskovics Gábor alkotás (Gólzápor) is, amikre szintén Lovasi írt szöveget. Utóbbinál külön éredekesség, hogy egy csomó legendás meccsközvetítést hallhatunk benne Vitraytól vagy Hajdú B. Istvántól.

Az album hallgatható már az összes zeneáruházban, március 9-ig előrendelhető a dedikált változata, a budapesti lemezbemutató pedig április 24-én lesz az Akváriumban. A vidéki állomások között itt csemegézhettek.