Péterfy Bori & Love Band

Bemutatás

A Péterfy Bori & Love Band fülbemászó dallamaival, költői dalszövegeivel, energikus, látványos koncertjeivel hamar a hazai zenei színtér egyik meghatározó zenekara lett. A Tövisházi Ambrus zeneszerzői, produceri munkájával vezetett profi zenészek lazán tolják a hol kicsit rockosabb, hol kicsit pszichedelikusabb, hol meg elektronikusabb dalokat, Bori pedig mindeközben erőlködés nélkül vált az alternatív világ egyik legkarakteresebb dívájává.

Alapítás

A Péterfy Bori & Love Band története az Amorf Ördögökkel kezdődött a kilencvenes években. Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök alapítótagjai ekkor ismerkedtek meg Péterfy Borival, aki az együttes énekese lett. Az Amorf Ördögöknek 1999-ben jelent meg első kislemeze, amit három album és egy válogatáslemez követett. A zenekar 2001 és 2005 között rendszeresen játszott, 2006-ban viszont már csak alkalomszerűen léptek színpadra, végül bejelentették az együttes feloszlását. Nem sokkal ezután, 2007 májusában az Amorf Ördögök utolsó formációjának nagy része megalapította a Péterfy Bori & Love Band-et.

Történet

Az együttes első, cím nélküli albuma 2007. október 15-én jelent meg a Megadó Kiadónál, ami egy éven belül arany, majd 2010-ben platinalemez lett. A lemeznek a rajongók a "Fák, denevérek, piócák" címet adták, de hivatalosan továbbra is névtelen maradt. A dalokat Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs mellett Lovasi András írta.

Az együttes rövid időn belül betört a hazai zenei életbe, és második, 2 című albumukat már előzetes várakozás övezte. A lemez 2009. november 13-án jelent meg szintén a Megadó Kiadónál. A zeneírás nagy részét újra Tövisházi Ambrus végezte, a dalszövegeket Tariska Szabolcs, Lovasi András, Vinnai András, Hujber Szabolcs és Péterfy Bori írták.

A zenekar egy éven belül, 2010. február 25-én kiadta harmadik albumát, a 2B-t, ami címével ellentétben nem az előző lemez B változata, hanem két szám kivételével mindegyik dal új rajta. Ezek inkább intimebb hangvételű dalok, amik a szokásos, rockosabb koncerteken viszonylag ritkán kerülnek elő.

Az együttes 2011 januárjáig turnézott, majd Bori terhessége miatt január huszonnyolcadikán és huszonkilencedikén 2 telt házas búcsúkoncertet adtak az a38 hajón. 2011 júliusában megszületett Merényi Doma, majd 2012. május 10-én visszatért az együttes. A visszatérő koncertet, ami egyben az 5. születésnapi koncert is volt, a Kobuci kertben tartották.

2012-ben, november 30-án megjelent a Péterfy Bori & Love Band negyedik albuma is, a Fehér éjszakák. Az eddig megszokott Hujber Szabolcs, Lovasi András, Tariska Szabolcs, Péterfy Bori dalszövegíró csoportot immár Hajós-Dévényi Kristóf is kiegészítette. Az album minden dalához készült videoklip, ezek együtt egy videoalbumként értelmezhetőek.

A zenekar legújabb lemezére 2016 áprilisáig kellett várni, amin a dalszövegek nagyrészét már maga Péterfy Bori jegyzi, és a zenekar repertoárjának egyik legkísérletezőbb darabja.

Tagok
Diszkográfia
 • 2012 - Fehér éjszakák
  1. Fehérre festem az arcom
  2. Játék
  3. Happy end
  4. Szívem gyorsabban ver
  5. Rész egész
  6. Válj köddé
  7. Csodaidő
  8. Futás
  9. Őrült ékszer
  10. Fehér éjszakák
  11. Szélesvásznú
Érdekességek

 • A jellegzetes, mindig kicsit máshogy alakított Bori figurát, ami az albumborítokon látható, Stark Attila grafikus készíti.
 • Mindhárom albumukkal csináltak már "lemezvégigjátszó" koncertet.