2020. október 31.

Dalok Halloweenra

A Halloween enyhén szólva nem a legtradicionálisabb ünnepünk, de mivel jópofa szokásait már itthon is egyre többen gyakorolják, és most szerintünk mindenkire ráfér bármilyen apropó, hogy kiszakadjon a hétköznapokból, mi is összeszedtünk ennek kapcsán egy dalcsokrot. Indulhat a szolid házibuli!

fotó: pinterest

Esti Kornél: Éjszaka van

Messziről indulunk az asszociációkban, az éjszakával kezdünk. Ezen kívül ennek a dalnak egyébként semmi köze a faragott tökökhöz és a jelmezes bulikhoz, de bármikor jól esik meghallgatni. Engedjétek be most a sötétséget a halloween kedvéért!

Péterfy Bori & Love Band: Vámpír

Az amerikai filmekből tudjuk, hogy a Halloween egyik legfontosabb eleme a beöltözés. Engedjétek szabadjára a fantáziáitok, és legyetek mondjuk vámpírok…

Elefánt: Hinta

… vagy engedjétek szabadjára a bennetek lakó ördögöt erre az éjszakára!

Meg egy cukorka: Cukorka

A másik fontos elem, ami szintén minden angolszász filmből kívülről fújunk, a trick or treat, vagyis amikor a gyerekek beöltözve járják a szomszédságot, és édességet, cukorkát, csokit gyűjtenek be az ajtót nyitó felnőttektől.

Egy Kis Erzsi Zene: Csokidal

És ha már édesség és csoki: ezt az igazi klasszikust de jó, hogy eszünkbe juttatta most ez a nap! Pont ez a könnyedség kell most nekünk.

Anna And The Barbies: Ördögre kacsintva

Ha nem is öltöztök be, ha nem is faragtok tököt, vagy nem zaklatjátok a szomszédokat csokiért, egy kis csalfaságot, egy kis kikacsintást a megszokottból csempésszetek a napotokba. Huncutságért pedig nyilván Annához forduljunk!

+1 Quimby: Lámpát ha gyújtok

Bár eddig a halloween témakörét jártuk be, emlékezzünk meg egy dallal a november 1-jei Mindenszentek és a 2-ai halottak napjának legjellemzőbb magyar szokásáról is. A sírokat feldíszíteni, megtisztítani és gyertyát gyújtani az eltávozott lelkekért kell a néphit szerint, mert ilyenkor hazalátogatnak a holtak, elhagyva nyughelyüket. De az senkinek nem jó, ha a lelkek nem tudnak békében nyugodni, így a sírokon gyújtott gyertyák fénye segít újra visszatalálni a sírba és nem kísértik az élőket. Gyújsatok nekik lámpát Ti is!

Hallgassátok meg az egész listát egyben Youtube csatornánkon!