Konyha

"legyél kiskifli!"
Bemutatás

A Konyha egy háromtagú zenekar, akik retrósan lerobbant hangzással és fordulatos magyar szövegekkel játszanak eklektikus popzenét, a soultól a garage rockig terjedő skálán.

Alapítás

Szepesi Mátyás, aki a Magashegyi Underground-ból ismert gitáros, "A konyhában jó, mert a hűtőben mindig ég a villany!” felkiáltással alapított zenekart 2010 őszén. A tagok hamar összedobtak pár számot, és első albumukkal már 2012 decemberében debütáltak is.

Történet

A formáció, amely egy kis fejszámolás után, ötödik születésnapját ünnepli, olyan pályát futottak be, melyet sok más hazai zenekar is megirigyelne. Habár a háromtagú zenekar tagjai más bandák elkötelezett tagjai is, azért a srácokról elmondható,hogy elég sok időt eltöltenek a „Konyhában”. 2012 után az aktív koncertezés mellet újra stúdióba vonultak, majd 2014-ben második lemezük is kiadásra került. Habár a zenekar története, nem túl hosszú, az öt év alatt elért sikerek, és a folyamatos meghívások a hazai fesztiválokra azt bizonyítja, hogy van jövője a hazai zenei piacon.

Zenéjük nehezen behatárolható. A hármas felállással amúgy is nehezebb átütő erejű dolgokat alkotni, de azért itt ez a legteljesebb mértékben sikerült. Stílusukban majdnem minden felfedezhető, mint egy jó konyhában. Az öreg, ráncos blues alapoktól, a visszapofázós punk zenén keresztül, a fájdalmas jövőképet vízionáló elektronikus elemekig minden megtalálható bennük. Habár az első lemez kicsit a 70-es évek hangzásvilágát idézi, ezt mára azért sikerült levetkőzni, és egy egyedi stílusirányt megtalálni.

Tagok
 • Badics Márk
 • Haller Dániel
 • Szepesi Mátyás
Diszkográfia
 • 2018 - Álomból vár
  1. Álomból haza
  2. Perceink a porcainkba
  3. Az én utam
  4. Szászzor visszajátszott
  5. Hawaii
  6. Kalapod a szél
  7. Földrevaló (Julinak)
  8. Az Igazi
  9. Altató
  10. Hazaérsz
  11. Szászzor visszajátszott (Radio Edit)
 • 2016 - Különbéke
  1. Szerelem
  2. Charter
  3. Buborék
  4. Mosásban kikopott
  5. Csapda
  6. Leszakad
  7. Napon
  8. Mosoly utca
  9. El kell menni
  10. Tűzd fel
  11. Szív kapitány
  12. Idő van elég
 • 2014 - Elmentek A Szörnyek
  1. Leteszem, lerakom
  2. Vegyétek el a mobilom
  3. Lesz majd egyszer
  4. Mamaszemét
  5. Dupla skorpió
  6. Cukor, só
  7. Interlude
  8. Kisautó
  9. Minden jel
  10. Elmentek a szörnyek
  11. Lesz majd egyszer - Tábortűz verzió
 • 2012 - Konyhanyelv
  1. Nem a régi
  2. Így kezdtük el
  3. Asszem visszafekszem
  4. Mit tudtok
  5. Kitakar
  6. Feltörték a szíved
  7. Kiskifli
  8. Mantra
  9. Mindenkinek jobb lesz így
Érdekességek

 • A Konyha név onnan jött, hogy a zenekar tagjai szerint "a Konyhában mindig jó lenni, mert minden buliban ott van a legjobb hangulat, asztal körül ülés, egymás szavába vágva sztorizás, cigi füst, mindenki mindent iszik, éneklünk gitározunk, mindent szabad!"
 • Az első lemez "címerállata" a lajhár, mely a zenekar kabalaállata is lett, többek között azért mert: "Szerethető, lusta, önző állat."

Hazaérsz
Szászzor visszajátszott
Kalapod a szél
Lesz majd egyszer