2022. március 24.

Lemezpremier! SHED: Miért ilyen bonyolult minden

Ha műfajt kell mondaniuk, akkor azt mondják magunkra, hogy posztalter, ami nagyrészt a 2010-es évek magyaralter zenéjéből táplálkozik. A srácok ebben a zenében nőttek fel, ezért ez határozza meg őket. Ők a SHED, akiknek már első lemezüket is mi mutattuk meg először 2020-ban, most pedig itt is a második!

A hangzatos című albumról a srácok meséltek is nekünk: “Az album témája, és a cím az egy eléggé összefüggő dolog. Azt el kell mondani, hogy a Miért ilyen bonyolult minden” az nekünk egy fontos szállóige volt abban az időszakban, amikor a dalok íródtak, ami miatt végülis ez lett az album címe. A dalok témái a Dodi életének elmúlt két évéből táplálkoznak. Ebből következik, hogy a dalok továbbra is spontán íródnak. Dodi megírja szöveget és a zenét, elküldi a zenekarnak a demót, aztán elvisszük a próbaterembe, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll belőle egy dal. Itt, ezen a lemezen sokkal erősebben jelen van az, hogy a dalok rólunk szólnak. Kivétel ez alól a Csak nekem, aminek a szövegét a Bánk írta, egy Pécs-Pest vonatúton, és Zoránnak a Záróra című dala ihlette. De tematikában ez is illik, mert mi mástól lenne bonyolult az élet, mint a szerelemtől. Nekünk legalábbis többek között emiatt volt bonyolult. Itt szeretnénk leszögezni, hogy még mindig utálunk címeket adni daloknak (és ez látszik is. bocsi). A Csak nekem például azért lett Csak nekem, mert nem akartuk azt írni a tracklistre, hogy bánkdala (ahogy mi amúgy hivatkozunk rá magunk között).”

A felvételek most is, mint az előző lemeznél Pécsen, Nagy Benjámin keze alatt születtek meg. Még érdemes megemlítenünk Pénzeli Gabót, akinek a Zoknit húzok és a Csak nekem csodálatos vokáljait köszönhetjük a lemezen. A zenekar kedvence egyébként éppen a két említett dal, és a Nem kell, de akkor hallgassuk is meg az egész lemezt itt:

És hogy merre tovább? Arra ezt mondja a SHED: “Nagyon szeretnénk még dalokat írni, albumokat felvenni. Nagyon várjuk, hogy megint úgy forduljon az élet, hogy tudjunk rendszeresen koncertezni, mert az nagyon hiányzik már. Szóval hogy zenélhessünk.

Kövessétek a srácokat, hogy ne maradjatok le semmiről!