2019. október 6.

s(o)unday sessions: Angertea – Seeds of Hell + Tisza

A 3 tagú Angertea sűrűre húzta az év utolsó hónapjait. Rengeteg koncertjük lesz (amiket itt tudtok csekkolni), és nemrég olyan klipet forgattak, aminek egy moziban volt a premierje. A soundcity kamerái elé is mindjárt két dallal érkeztek, úgyhogy a sok ínyencségért görgessetek tovább!

fotó: Kozák Máté

Szóval, pár hete élő klippremiert tartottatok egy moziban. Honnan jött az ötlet, és hogy éreztétek magatokat az eseményen?

 Igazából az ötlet akkor jött, amikor először megláttuk az új klipet a végleges formájában. Volt egy olyan érzésem, hogy ez annyira látványos, és annyira utaztató, hogy jó lenne bemutatni óriási méretben. Aztán ennek érdekében megmozgattam a kapcsolati tőkéimet, és szerencsére a Szentes Kultik Mozi igazgatójával kiváló viszonyt ápolok. Ő segített lebonyolítani az eseményt. Nagyon jól éreztük magunkat amúgy.  Több városi, megyei, és országos médiafelület embere képviseltette magát. Szóval lesz sajtóvisszhangja a dolognak. A levetített klipek mellett volt egy jó kis laza beszélgetés a zenekarral. Köszönet mindenkinek, aki eljött. 

Mi magának a klipnek a története, amit itt mutattatok be?

 Azt kell róla tudni, hogy a festményeimen alapszik. Jó pár éve foglalkozom a festészettel, több kiállításom is volt az évek során. És most úgy jött ki a helyzet, hogy Lóránt Demeter rendezővel karöltve életre keltettük ezeket a képeket, de közben mi is benne vagyunk valamilyen szinten a klipben, mint zenekar.  Nagyon érdekes végeredmény született szerintem, és eléggé látványos is.  Én inkább egy különleges utazásként fogom fel. Szóval nem is annyira a története, hanem inkább a hangulata számít. 

Meséljetek a szegedi forgatásról is picit: mennyire volt más a felállásotok a megszokottnál, milyen dalt hallunk a videón?

 Egy nagyon jó hangulatú estét töltöttünk el a szegedi Miracle Sound stúdióban Vári Gábor barátunkkal. A zenekar ugyanúgy három fővel lépett fel, és a hangszerek kiosztása is ugyanaz volt, mint egy hangos koncerten. Annyi kivétellel, hogy én akusztikus gitáron játszottam. Meg egy picit áthangszereltük a dalokat is, főleg a Tisza címűt. A Seeds of Hell  nagyjából ugyanúgy hangzik, mint az eredeti, csak akusztikus gitárral. Az az érdekessége a felvételeknek, hogy mindkét dalt elsőre feljátszottuk. Szóval nem volt többszöri próbálkozás, és igazából így is terveztük a dolgot. Megvan az a spontán erő, és energia, amit szerettünk volna beléjük pakolni.

Milyen történések lesznek még az év végén megjelenő EP-tek előtt?

 Lesz egy nyolc állomásos turnénk októberben, amivel elég sok helyre eljutunk. Azt hiszem, hogy a koncertezésnél nincs is jobb reklám egy zenekar számára. Mellette pedig imádjuk… Szóval izgalmas októberünk lesz. 

Az őszi turnédátumaitok között nem egy nem magyar is van. Melyiket várjátok a legjobban?

Igazából mindegyiket várjuk, mert eléggé ki vagyunk éhezve a koncertezésre. A nyáron nem sokat mozgolódtunk, de most be fogjuk ezt pótolni.