2020. április 1.

9 ironikus dal, hogy ne veszítsd el a humorod

Jelen helyzetben a két szerintem talán legfontosabb tanács: maradjatok otthon, és ne veszítsétek el a humorérzéketeket! A humornak pedig sokunk szíve’ csücske része az irónia, úgyhogy április 1-jére jól összegyűjtöttem Nektek olyan dalokat, amik át vannak itatva vele, plusz remekül lehet rájuk a kanapén pogózni. Szívesen!

kép: pinterest

Lóci játszik: Ó nincs

Bár nincs erre semmiféle meghatalmazásom, ezt a dalt ezennel hivatalosan kinevezem a magyar Don’t worry, be happynek. A full effekthez a klippel együtt hallgassátok, és ropjátok, hogy ha már semmi sem úgy van, ahogy szokott, legalább az legyen!

Elefánt: Paula

Az Elefánt háza táján nem az volt a kérdés, hogy találok-e ide illő dalt, hanem hogy melyiket választom. De mivel most mintha minden tényleg sokkal rosszabb lenne, pedig ugyanilyen volt igazából már akkor is, épp mint most, pogózzunk otthon is a Paulára!

Szabó Benedek és a Galaxisok: Vakáció!

Benedeknek sem kell a szomszédba mennie egy kis iróniáért, de nála nem sokat gondolkoztam most, hogy melyik kerüljön a listára. Mint a zenekar jelenlegi igen hasznos, kézmosásra buzdító borítóképe is árulkodik róla, ezt a dalt, főleg a második felét mintha a kialakult vírushelyzetre írta volna. Mondjuk együtt: kösz nem, inkább itthon maradok!

Kistehén: Jó lesz így is

Ez egy igazi kifordított helyzetekről szóló, ámde beletörődő hangvételű dal – pont, amire most szükségünk van.

Erik Sumo Band: Dance dance have a good time

Ez a Liza, a rókatündér zseniális film zenéje (mehet a karanténes filmlistára, ha még nem láttátok), és mint a mozi, ez is tele van sajátos humorral. Egy kamu japán popsztár bizony nem kamu japánnal énekel, viszont egy olyan dalt, amitől tuti táncra perdültök!

Péterfy Bori & Love Band: Domino

A klasszik bulik, bulizók és szerek igazi kikarakírozása ez a szám, viszont tapasztalatom szerint egyedül, teljesen józanul is remek partit lehet rá nyomni.

Carson Coma: Én még sohasem

Szintén erősen javasoljuk, hogy klippel együtt hallgassátok ezt a dalt a full effektért, és biztos, hogy egy mosoly, vagy inkább egy egyszemélyes parti csapása nélkül nem fogjátok kibírni.

Csaknekedkislány: Hülye

Szintén egy olyan zenekar, akiknél az irónia gyakorlatilag alapkellék, most viszont mindenképp a januárban megjelent új lemezről szerettem volna választani tőlük dalt. Nyomjatok rá szögeletes bugit!

Blahalouisiana: Minden rendben

Bár a címe nem ezt sugallja, én mégis nagy adag iróniát érzek ebben a dalban. Ha viszont naponta többször elénekeljük Barbival a refrént, talán mi is minden alkalommal picit jobban elhisszük: “Hallottam, hogy majdnem, de mégsem lehetetlen: elhinni minden percben, hogy máshogy van minden rendben!”

Az egész lista itt van egyben!