2020. április 30.

Itt az Abigél, és az első klipje

Az Abigél egy budapesti grunge-rock zenekar, ami 2018-ban alakult. Rövid fennállásuk ellenére már 2 kislemezt adtak ki, és országszerte sok helyen léptek már fel. Tagjai Várallyay Benedek (ének, gitár), Milei Bálint (dob) és Ipolyi-Gáts Hunor (bass). 2019-ben az ÉTER és a Fülesbagoly tehetségkutató nyertesei és különdíjasai (legjobb dobos, legjobb gitáros) lettek, és bekerültek a Hangfoglaló program támogatott induló zenekari közé is.

Mi most első klipjüket mutatjuk, ami egy egysnittes koncertfelvétel. A Seems like című dalhoz készült, amiről így mesélnek a srácok: “Az Akváriumos koncertünket megelőzően (amiről a klip is készült) fogtuk magunkat és levonultunk vidékre a hangszerekkel, hogy nekiálljunk az új albumon dolgozni. Volt jó pár témánk már amin ötleteltünk közösen vagy akár külön-külön, viszont ez a dal teljes egészében, nulláról abban a pár napban született meg, így kézenfekvőnek tűnt, hogy az alkotótábor utáni első bulin mindenképp elnyomjuk és fel is vesszük. Innen is köszönjük Kocska Ádámnak a képanyagot, és Zwickl Ábelnek a keverést.

Ez a dal a zenekar szerint “olyasmiről van szó, hogy az ember hajlamos beleragadni a múltbéli történéseibe, viszont érdemes észrevenni azt, hogy most mi zajlik, és mi vesz minket körül. A dal születése közben nagyon „flesseltük” ezt a folyamatot, az együtt alkotást és zenélést.

És akkor íme a klip:

A srácok első nagylemeze szeptember környékén fogjuk megjelentetni, aminek a bemutatója november 7-én lesz a Dürer Kertben. Mivel a mostani koncertek lemondásra kerültek a jelenleg kialakult helyzet miatt, ezért a zenekar megragadja a lehetőséget arra, hogy csak az albumra koncentráljon.