2020. december 7.

Az Esti Kornél ott maradt az éjszakában

itt az első klip a zenekar hamarosan debütáló új lemezéről

December 18-án debütál az Esti kornél új lemeze, ami a tavalyi Müpás, itt maradtam az éjszakában című különleges előadás kapcsán született.

Egy éve adtuk az eddigi talán legemlékezetesebb koncertünket, az Itt maradtam az éjszakában-t a Müpában. Minden addiginál nagyobb hatással volt ránk az az este, úgy éreztük, hogy önmagunkat sikerült definiálnunk az áthangszerelt dalokkal, hogy mostantól mindig ilyen emberekkel akarunk együtt zenélni, hogy ennek az egésznek maradandó nyoma kell, hogy legyen. Lemezt kell belőle csinálnunk. És most itt van, erről szólt az egész évünk, hogy Csernovszky Márk zongoraművésszel, Erős Márton átirataival, a Heureka Pop Orchestra kamarazenekarral, iamyankkal és a Soharóza kórussal az alapjaiktól vegyük fel újra ezt a 15 dalt.” – meséli a zenekar saját szavaival.

fotó: sinco, artwork: Papp Zsófia

A karácsonyfa alatt már ott lehet a lemez, amin ugyan a zenekar már jól ismert dalai lesznek, mégsem egy sima best of-válogatás, hiszen átfogalmazva, újrahangszerelve, másik köntösben kapjuk meg rajta őket. A srácok azt mondják, “ebben a teljesen elcseszett évben ez a projekt volt nekünk a menedék, ami értelmet adott a koncert nélküli hónapoknak.

A lemezzel együtt egy film is debütál majd, ami a zenekar egyik állandó fotósának, “sinco” Bátori Gábor Jimnek a nevéhez fűződik, és Ember Márk főszereplésével, Beck Zoli narrációjával követhetjük majd benne a lemez elkészülésének folyamatát. Most mindebből kaptunk egy kis előzetest, hiszen megjelent az egyik legintimebb dalhoz, az Éjszaka van-hoz készült klip:

A lemezt itt tudjátok előrendelni: https://popshop.hu/esti-kornel/16762-esti-kornel-itt-maradtam-az-ejszakaban-cd.html?fbclid=IwAR1vEVeEq7q3cNpX9jvJCTklToYOZb98mV75FusX2o20TvospmZZ8nQmWbk