2021. február 22.

Plusz-mínusz című online koncertfilmmel jelentkezik a Quimby

Mi történik Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarával egy világjárvány idején? Hogyan birkózik meg a Quimby frontemberük távollétével? Erről szól ez a koncertfilm, amelyben Livius, Dódi, Faszi, Fefe és Szilárd őszintén vall az elmúlt egy év érzelmi hullámvasútjáról. A film igazi főszereplője azonban a közös örömzenélés, amelyhez csatlakozott Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából, Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & the Barbies zenekarból, Papp Szabi, a Supernem frontembere és Bodor Áron az Esti Kornélból. Ők a legkedveltebb Quimby-dalokat erre a különleges alkalomra új köntösbe öltöztették.” – ezzel a szöveggel hirdeti a Quimby február 27-ei, azaz e hét szombati online koncertjüket.

A Quimbynek ugyanis még egy átlag zenekarnál is nehezebb éve van: nem csak a koncertek hiányát próbálják túlélni, hanem a frontemberük, Kiss Tibi távollétét is, akinek hollétéről, állapotáról mostanra teljesen nyíltan beszél a többi tag. Ahogy Varga Livius mondja a fent linkelt interjúban, Kiss Tibi újra rehabra vonulásánal tényét nem volt könnyű elfogadni és kezdeni vele valamit, de az “első félévnyi bénultság” mostanra feloldódott, és rájöttek, hogy először is beszélni, aztán pedig tenni kell valamit a zenekarral most is.

Így született a Plusz-mínusz koncertfilm ötlete, amiben Tibit nem pótolni, de örömzenélni hívtak olyan barátokat, mint Lukács Laci és Sidi a Tankcsapdából, Pásztor Anna és Pásztor Simi az Anna & the Barbies zenekarból, Papp Szabi, a Supernem frontembere és Bodor Áron az Esti Kornélból. Ők fogják új köntösbe csomagolni most a jól ismert dalokat, de a film nem csak vendégzenészekkel teletűzdelt koncertfelvételből fog összeállni, hanem interjúkat is hallhatunk benne, amik valószínűleg még őszintébb képet festenek majd a Quimby aktuális helyzetéről.

Jegyeket itt tudtok venni, az online eseményt pedig itt találjátok. Ráadásul a bevétel egy részét jótékony célra ajánlja fel a Quimby: a támogatói jegyek értékesítéséből befolyó összegből a Mérföldkő Egyesület Rehabilitációs Otthon munkáját segítik, hiszen a zenekar kiemelten fontos ügyként kezeli, hogy minél többen merjenek segítséget kérni, ha szükségük van rá.