2023. június 5.

YouTube exkluzív – dalok, amiket csak itt találunk meg

Tudjuk, tudjuk, van előfizetői opció a régi pirosra, lezárt képernyő, reklámmentes… Ez a lista mégis elsősorban azoknak szól, akik megszokásból csak a Spotify és társai streamingeket pörgetik: skacok, ezeket a dalokat se felejtsétek el!

A lista a teljesség igénye nélkül született – feldolgozásokat nem válogattunk be -, bátran írjátok meg, nektek mi szerepel a YouTube-os keresések élén, egyben pedig ide kattintva tudjátok hallgatni a válogatásunkat.

hiperkarma: amondó (teljes album)

Az amondó album még a YouTube-on is csak némi halászat után lelhető fel, a zenekar hivatalos csatornáján nem is találjuk meg egészében. Szerepel rajta a koncertkedvenc és címadó amondó, de többek közt a szószerint, a feketepéter és a mitévő is. A lemez egyébként éppen idén 20 éves.

Pegazusok Nem Léteznek: Nem tudom, Tünődöm, Mindig sötét van

A zenekar 2019 novemberében elbúcsúzott, de szerencsére néhány igen intim hangvételű, szívünknek kedves dalt hagytak maguk után. Ezek közül az említett három szerzeményük a zenekar saját YouTube csatornáján található meg.

Esti Kornél: Megjöttem végre

Amikor Bodor Áron a frontvonalon becsatlakozott az Esti Kornél életébe, akkor egy három dalos Bródy House sessionnel mutatták be a nagyérdeműnek. Ennek egyik dala – a Megjöttem végre – azóta is a YouTube exkluzív listát erősíti. A másik két dal közül a Boldogság, te kurva sok újragondolást megért, Áronnal is hallható belőle több változat is a Spotin, a Nem változik semmi pedig Nagy Pistivel – a korábbi énekessel – éli tovább életét a streamingeken.

Óriás: Minden villany ég (teljes album)

Valamiért ez a 2017-es 10 dalos korong is lekerült pl. a Spotify-ról, reméljük ez csak átmeneti, mert hiányzik a havi Kezdjük el adagunk, meg hogy megkérdezzük van-e nálad fény?.

Kistehén Tánczenekar: Elviszi a szél

Sok átalakuláson esett át a Kistehénként révbe érő zenekar, így nehéz megmondani hol kezdődik az az életmű, amit már jogosan hiányolhatunk a Spotify-ról, de az Elviszi a szélért megéri kinyitni a piros oldalt.

(grátisz: BlaBla – majdnem az összes dal)

Csak zárójelben tesszük hozzá a BlaBla-t hiszen számos olyan, a streaming era előtt feloszlott zenekar van, akiknek a dalaik sosem jutottak el ezekre a felületekre. A YouTube-on nem csak a 2000-ben feloszlott zenekar első és egyetlen lemeze, a Kétségbeejtően átlagos, de a soha ki nem adott második lemez dalai is fellelhetőek némi kutakodással. (Egyet megtalálsz a listánkon is ide kattintva.)