2023. július 3.

egy szerelem stádiumai – FOO 2023 – 4. nap

örökre szóló igen

Amikor a Fishing szerelmünk igazán kezd komolyra fordulni, akkor dönthetünk: örökre igent mondunk erre az élményre, vagy megköszönjük a jó dolgokat, amiket kaptunk, de nem szeretnénk többet jönni?

Nekünk nem kérdés, mert…

fotó: Fishing on Orfű

Hatalmas egyénisége van, csak úgy, mint az Óriásnak, akik nagyon hiányoznak mostanában, és félünk, még fognak is. Peti karakteres hangja, az egyszerű elemekből álló mégsem egyszerű vagy unalmas hangzás, a néhol szépirodalmian gyönyörű szövegek egy rockzenére ráordítva sosem okoznak csalódást. A fájdalmasan rövid műsor végére maradt a slágercsokor, és olyan nagyon jó volt megint fát dönteni velük.

Mindig felfedezünk benne valami újat, például a LAIHO-t szégyen szemre most láttuk először, és most is csak egy kicsit, mert siettünk Óriásra. Karakteres, lágy, jó energiákkal a kicsike amondó színpadon is. Egyelőre nem hozott be kifejezetten sok embert a kis térre, de van egy olyan gyanúnk, hogy ez változni fog.

Őszinte és nem fél a lényegről beszélni, pont, mint a 30Y, akik a szokásos rutinnal, és a soha el nem maradó beleéléssel hozták le a koncertet. Volt benne persze egy kis politika – mármint a dalokban, nem a felkonfban – sok vérző seb – mármint a szövegekben, nem a közönségen – és hatalmas együtténeklések – a koncert alatt is, meg kicsit utána is.

Tudjuk, hogy amíg ő ott van, addig mindig fog valami jó történni, mint ahogy Lovasi produkcióiban is. Így persze Kiscsillaggal zártunk, és nem maradt el a Fishing on Orfű közös üvöltése.

Szóval, ha egyelőre nem is a Fishingen, de folytatjuk a koncertezést. (A budapesti eseményekért katt!)

Július 6-án Esti Kornéllal, 7-én Vad Fruttikkal, 15-én Péterfy Bori & Love Banddel, 29-én Lázár tesókkal és 30Y-nal, augusztus 5-én hiperkarmával, 19-én Kiscsillaggal, 24-én Blahalouisianaval, 25-én Quimby-vel, szeptember 30-án pedig az Elefánttal tartjuk életben a Fishing románcot.

Jó volt veletek lenni, köszönjük!