2024. május 7.

Máris itt van ezis, Bodor Áron második szólódala

Bodor Áron, az Esti Kornél énekese egyszerre indít szólóprojektet ‘Bodor Áron: A csendesebb részem’ néven, próbál a Kolozsvári Magyar Operában, ahol Novák Péter rendezésében fogja a Jézus Krisztus Szupersztár Jézusát alakítani, angolul, ahol Júdás Likó Marcell lesz egyébként a Vad Fruttikból, és készül az Esti Kornél első minifesztiváljára.

Első szólódala, az április elején megjelent ‘Égve hagytam’ után most itt van az ‘ezis’, az előző dalnál filozofikusabb hangvétellel és puritánabb hangszereléssel.

“Ez egy tipikus kigördülős dal, nem sokban különbözik a telefonomban lapuló demótól. Nagy ívet járt be a hangszerelése, demo formában egyértelműen kevésnek éreztük Dobosi Gergővel, a ‘Csendesebb részem’ gitárosával. Valahogy minden túl sok volt, amivel fel akartuk pimpelni – és szembe találtuk magunkat a producerek egyik legfontosabb szerepével, aki külső nézőpontból tudta azt mondani, hogy tényleg elég, ez a dal nem kér túlírást. Úgyhogy innen is nagy köszi Egyedi Péternek. Nagy mondatok hangzanak el a szövegben, szeretem azzal levenni magamról a nagyot állítani akarás felelősségét, hogy én csak a tudatalattim mondanivalóját hallgatom meg és írom le – egy hosszabb belső út tanulságai kerültek felszínre belőlem.”

A második klipet is Rohonczi Anita rendezte és fényképezte.

A dal már elérhető a streaming-platformokon is: https://bfan.link/ezis

A premier után nem máshol, mint a Budapest Parkban hallhatja a dalt először élőben a közönség, május 9-én. Az Esti Kornél haveri cégeknek szervezte ki az előzenekaros tendert, a Nappali Kornél All Stars fantázianév a tagok más formációit takarja. 18:45-kor kezd a Bodor Áron: A csendesebb részem; 19:10-től a Lázár tesók, 19:35-től pedig a Rühös Foxi folytatja a felvezetést.

Esemény: https://www.facebook.com/events/290405650321451 

Jegyek: https://jegy.budapestpark.hu/esti-kornel_0509_e

‘Bodor Áron: A csendesebb részem’ online:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555453574350

Instagram: https://www.instagram.com/bodoraron